Truls Hansen, som er produksjonssjef for Nordland i Cermaq Norway as, er kjempefornøyd med resultatet av denne konsesjonsrunden. (Arkivfoto)

Cermaq er kjempefornøyd

Cermaq Norway fikk 5 av 15 tildelte grønne konsesjoner, men det kostet. Mellom 55 og 63 millioner kroner må de betale for hver konsesjon. Samlet nærmere 300 millioner kroner.

Publisert
02. april, 2014 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 02. april, 2014 klokken 08:00
Oppdatert: 01. april, 2014 klokken 20:13
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Sulten?

Ring 75 77 73 00 for bestilling av pizza, hamburger, biffsnadder og mer.

Din annonse her?Flere annonser

- Vi er kjempefornøyde med resultatet. Vi søkte på fem B-konsesjoner, og fikk fem, så bedre kunne det ikke gått. Faktisk fikk vi en tredel av alle de tildelte konsesjonene. Og enda er det to runder igjen, og vi har søkt på begge. Dette vil være et ordentlig løft for Cermaq Norway. I gjennomsnitt produserer vi 1300 - 1400 tonn sløyd laks per konsesjon, sier selskapets produksjonssjef for Nordland, Truls Hansen.

Han kan imidlertid ikke si noe om hvor den enkelte konsesjon blir stasjonert, for det avgjøres ikke før neste runde er unnagjort, og det skjer trolig før påske. Det gjenstår nemlig ytterligere to tildelingsrunder; Gruppe A gjelder for Troms og Finnmark, og her prioriteres selskap som har best teknologi mot rømming og lakselus. Neste runde blir om gruppe C konsesjonene som gjelder hele landet, og som har enda strengere krav for rømming og lakselus.

God uttelling

Totalt var det 72 selskaper som hadde lagt inn bud på de 15 såkalte grønne konsesjonene som gir rett til å drive oppdrett av laks, ørret og regnbueørret. Av de 15 gikk 8 til Salmar Farming AS og 5 til Cermaq Norway AS, fordi de hadde de høyeste budene. Marine Harvest AS havnet på 27. plass med sine bud på 46 millioner kroner, og Nordlaks, som har anlegg i blant annet Tysfjord, kom på 42. plass med bud på 42 millioner kroner per konsesjon.

Til kommunene

Fiskeriminister Elisabeth Alsaker (H) har i forbindelse med tildelingen uttalt til media at 480 millioner kroner vil bli fordelt på de 45 konsesjonene, tilsvarende nesten 11 millioner per stykk. Skulle for eksempel tre av konsesjonene bli lagt til Steigen vil kommunen da i teorien kunne få inntil 33 millioner kroner på bok. Men hvor disse pengene havner blir ikke klart før etter påske, for da tildeles altså gruppe A konsesjonene, og først da vil Cermaq Norway fordele konsesjonene.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Cermaq er kjempefornøyd" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.