HAR INNGÅTT AVTALE, daglig leder Eirik Valle (t.v) i Nord-Salten Auto og driftssjef i Ofotens Bilruter, Eilert Ravn (midten). Sjåfør Bjørn Kyllingmark (t.h) er en av 5 sjåfører som skifter arbeidsgiver når OB 25. mars overtar konsesjonen for busstransport i Hamarøy og Tysfjord vestside.

Etablerer seg på Ulvsvåg

Når Ofotens Bilruter i slutten av mars overtar store deler av busskjøringen i Hamarøy og på Tysfjord vestside, så skjer det med base i Ulvsvåg. 

Publisert
19. januar, 2008 klokken 10:09

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Børge Strandskog
lokalavisa@nord-salten.no
Publisert: 19. januar, 2008 klokken 10:09
folkets bilder
Ørn på Hestøya

Ørn på Hestøya

Foto: Wanja Andersen

I forrige uke inngikk selskapet en omfattende samarbeidsavtale med lokale Nord-Salten Auto.
- Vi er kjempefornøyd med det vi har fått til, sier daglig leder i Nord-Salten Auto, Eirik Valle, om avtalen med OB. 

Transportselskapet fra Narvik kommer til Nord-Salten med 10 nye kjøretøy.
- Topp moderne utstyr, der alle busser vil være utstyrt med sikkerhetsseler.  Og alle kjøretøy er Mercedeser, sier driftssjef Eilert Ravn, som er den fra OB som har vært med å utarbeide avtalen med Nord-Salten Auto.

 

Ofotens Bilruter er en del av Hurtigruten-konsernet og et datterselskap i TIRB-gruppen.  Når man nå etablerer seg på Ulvsvåg, så er flere selskaper involvert.  Ofotens Bilruter får sine sjåførrom i Vegvesenets lokaler.  Dette skjer på framleie via Nord-Salten Auto, som har forlenget sin leieavtale med Vegvesenet/Mesta.  OB har også avtalt med Nord-Salten Auto om å benytte seg av noen av Ulvsvåg-bedriftens ansatte til å kjøre lokalrutene Storjord, Ulvsvåg og Tranøy.  I tillegg vil kjøretøyene tanke bensin/diesel på NSA`s anlegg.

Det er også inngått avtale om leie av verkstedlokaler og kjøp av verkstedtjenester hos NSA.
- Det skjer gjennom selskapet TIRB Bilservice, opplyser Eilert Ravn.  Driftssjefen understreker at   hovedservice og -vedlikehold av kjøretøyene fremdeles skal foregå i Narvik, men at alt av løpende vedlikehold skal utføres av Ulvsvåg-bedriften.

Nord-Salten Auto har idag 9 ansatte.  For Eirik Valle betyr avtalen med OB og TIRB Bilservice at selskapet får jevnere og også økt aktivitet.
- Det sikrer sysselsettingene og gjør det lettere å få endene til å møtes, sier han.
 

Det var lokale SB Stoklands Bilruter som måtte gi tapt for OB i anbudskampen om busstransporten i dette området.  Nå «flytter» 5 av sjåførene fra Stoklands over til Ofotens Bilruter når den nye konsesjonshaveren overtar fra 25. mars.  En av dem er Bjørn Kyllingmark, som allerede 1. mars forlater sin gamle arbeidsgiver til fordel for OB.
- Jeg har fått jobben med å klargjøre kjøretøyene, forklarer den erfarne sjåføren.

 


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Etablerer seg på Ulvsvåg" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.