Daglig leder ved Tysfjord ASVO, Beate Ráhka-Knutsen ønsker kvinner som ønsker å utvikle nettverk og bidra til grundervirksomhet i samisk område velkommen.

For og med kvinner

Beate Ráhka-Knutsen ved Tysfjord ASVO ønsker å samle et nettverk av kvinner som vil bidra til gründer- og næringsvirksomhet i lulesamisk område.

Publisert
31. januar, 2011 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 31. januar, 2011 klokken 08:00
Oppdatert: 28. januar, 2011 klokken 09:35
Gjenbruk
Gamle olabukser får ny «look» og bruksverdi i nybutikken til Tysfjord ASVO.
næringsliv

Motivasjonsseminaret finner sted i den lulesamiske uka og henger også sammen med nyåpningen av butikken i lokalene på Drag.
- Vi åpner markedet onsdag og følger på med seminaret torsdag og fredag, forteller daglig leder ved Tysfjord ASVO.
Markedet (nybutikken) er tenkt som et byttemarked med blant annet omsøm av pent brukte klær.
- Vi produserer egne ting til butikken, men ønsker oss flere produsenter for å skape et marked for og med kvinner. Ved å arrangere et motivasjonseminar for kvinner håper vi på å oppnå en større bredde og etablere nettverk på kvinners premisser, sier Ráhka-Knutsen.

Resirkulering

Hun oppfordrer folk til å bytte varer i markedet.
- Det å endre forbruksvaner og tenke resirkulering er i tiden. Vi ønsker å bidra til et bedre miljø gjennom å legge til rette for gjenbruk og inviterer derfor til et byttemarked. Her kan folk ta med seg noe man ikke lenger har bruk for og bytte det Jeg ser for meg at det er skikkelige ting, gjerne litt kostbare som fritidsklær, aktivitetutstyr og lignende, i prinsippet hva som helst,  men ikke for billige ting. Det kan man skaffe seg rimelig på annen måte, og det er også vanskeligere å få avkastning på billige ting. I sum skjer det mye spennende i området vårt og her hos oss er vi ikke avhengige av å selge stort siden butikken ligger i våre lokaler allerede.

Hun ser for seg at kvinnenettverket etterhvert kan danne små grupper rundt i distriktet.
- Det kan gjerne dannes flere undergrupper i nettverket. Vi vil få inn eksterne foredragsholdere og målet er ti nye leverandører i løpet av året, slik at det vil være enda flere på markedet ved neste års samisk uke.
Så langt planlegges det fire samlinger i kvinnenettverket, som man har delt inn i tre hovedbolker. Det er mineral/duodje, helse/trening/kosthold og omsøm.
- Det ligger så absolutt en gründervirksomhet innenfor helse, mener Ráhka-Knutsen

Feminint fokus

Det er et mål at man gjennom sin deltakelse i kvinnenettverket skal knytte kontakter slik at man kan inspirere hverandre mellom samlingene.
- I nettverket er det spesielt ønskelig å ha med kvinner som er næringsaktører og/eller er i arbeid i offentlig eller privat virksomhet. Vi ønsker å etablere et bredt og allsidig nettverk på kvinners premisser, men vi utelukker ikke menn fra å delta og vi stiller heller ikke etniske krav til deltakerne.

Det er en grunn til at det er få kvinnelige gründere på bygda. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Beate Ráhka-Knutsen.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "For og med kvinner" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.