Her holder en stolt fagarbeider fram fagbrevet som industrimekaniker sammen med daglig leder i Helnessund Slip AS, Roy Tessem. Til venstre fagansvarlig for oppdrett og lærlinger i bedriften, Sven-Ivar Isaksson.

Første lærling som tar fagbrev

Petter Grimstad Oskarsen (21) ble den første lærlingen som tok fagbrev som industrimekaniker på Helnessund Slip AS.

Publisert
28. januar, 2014 klokken 12:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 28. januar, 2014 klokken 12:00
opplevelse

Dronningruta over Fløya

Star Star Star Star Star

Dronningruta er rundt 10 km lang og går fra Skånland (ca 2 km fra Bogen) til Holkestad.

Din opplevelse her?Flere opplevelser

- Jeg arbeidet hele uka med fagprøven, som var en dreieoppgave, en sveiseoppgave og en mekanisk oppgave. Det kom en mann fra Mosjøen som satte sammen oppgavene sammen med bedriftsledelsen, og så kom han tilbake og så på resultatene. Dreieoppgaven var vanskeligst, for der er marginene så små, men jeg fikk godkjent alt, sier en glad og fersk fagarbeider Petter Grimstad Oskarsen.

For kort tid siden deltok han i en høytidelig seremoni på Fauske der de fysiske fagbrevene ble utdelt. Oskarsen begynte først på oppdrett, men fant snart ut at dette ikke var noe for han, så han tok sikte på å bli industrimekaniker. Etter å ha fullført vg1 og vg2 i Bodø fikk har etter hvert lærlingeplass hos Helnessund Slip AS, og har vært der i to år. Bedriften var ikke godkjent lærlingbedrift, men ble det etter kort tid. De var også inne i en stor omstilling, noe også Oskarsen har fått være delaktig i.

- Det har vært en lærerik og spennende tid her på Helnessund Slip, og jeg er blitt tatt godt vare på. Nå har jeg tanker om å komme meg ut i verden en tur, kanskje også Nordsjøen, men jeg ser ikke bort fra at jeg ender opp i Steigen til slutt, sier den ferske fagmannen.

- Vi har tilbudt han jobb her, men jeg forstår godt at han vil prøve seg litt ute først. Dessuten er det komplett umulig å få hus her i området. Men vi tar gjerne imot Petter om han ønsker seg tilbake til Steigen i framtida, for det er nemlig en av fordelene med lærlinger. Man blir kjent med dem og vet hva de står for, og folk som vil tilbake til kommunen er gjerne stabil arbeidskraft. Rekruttering er viktig, og lærlinger er en god måte å sikre det på, sier Roy Tessem som har vært daglig leder på Helnessund Slip AS siden mars i fjor.

- Er det mye arbeid med lærlinger?

- Det er i alle fall et stort ansvar, men selvsagt også litt jobb. Lærlingene blir også etter hvert en stor ressurs i bedriften, men vi skal ikke legge skjul på at det i perioder med kul på arbeidet kan bli mye maling for lærlingene. Nå er jo det også en av oppgavene hos oss, men vi skal bli flinkere på dette, sier Isak (Sven-Ivar Isaksson) som er fagansvarlig for lærlingene i bedriften.

Og de har virkelig satt fokus på lærlinger og fagbrev. I løpet av kort tid vil flere av bedriftens voksne ansatte ta fagprøven, mange har allerede tatt den, og til høsten er en ny lærling klar til fagprøven som motormekaniker. Da kommer også den første lærlingen fra den nye Steigenmodellen, dersom noen søker på disse fagene.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Første lærling som tar fagbrev" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.