FIRE ÅR gammel og fra Fauske. Bukken på Kråkmo handterer og passer på sine 13 «fruer» og avkommet uten problemer.

Godt naboskap på Kråkmo

Det er flere år siden Jorunn og Per Kråkmo avviklet husdyrholdet på Kråkmo.  Men etter at Harald Nymo etablerte sin hjortefarm er det igjen blitt «dyreliv» på gården.  - Svært trivelig naboskap, mener Per Kråkmo.

Publisert
03. november, 2007 klokken 12:06

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Børge Strandskog
lokalavisa@nord-salten.no
Publisert: 03. november, 2007 klokken 12:06
IDYLL. 4 hjortekalver kom til verden på Kråkmo i sommer. Neste år vil antallet øke betydelig. Og vinteren er intet problem for de flotte dyrene. - Ifjor hadde vi 27 kuldegrader her uten at dyrene så ut til å la seg affisere, forteller Harald Nymo.
NABOSKAP. - Trivelig med de flotte dyrene, mener grunneier Per Kråkmo (t.h). Sammen med kona Jorunn følger han daglig med det som skjer på hjortefarmen til Harald Nymo - som gjerne tar en tur innom hos vertsskapet når han er på Kråkmo. - Det blir nå gjerne to ganger om dagen at jeg «sniker» meg til en kaffekopp, smiler Nymo.
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Kakebuffét

Hver lørdag kl. 10-16 har vi kakebuffét til kr. 85,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser


- Husdyrene savner jeg mer enn noe annet, sier 83-åringen Per Kråkmo, som sammen med kona Jorunn har drevet gården på Kråkmo siden 50-tallet.  For ti års tid siden kvittet de seg med de siste sauene, de siste årene har det heller ikke vært hund på gården.  Men nå er det altså igjen blitt trivelig dyreliv på Kråkmo.  Et par hundre meter fra våningshuset er et 100 mål stort område gjerdet inn og gir nå plass til 18 hjort - med stort og smått. Noe av innhegningen og dyrene kan Jorunn og Per se fra kjøkkenvinduet.
- Men vi må nå bort og hilse på med jevne mellomrom, også, smiler Per Kråkmo.

Nord-Saltens eneste hjortefarm ble etablert på Kråkmo av Harald Nymo for et par år siden.
- Nå ligger det godt an.  Til neste år er det 13 hodyr som skal kalve.  De kommer til St.Hans, forteller Nymo, som har valgt å bygge opp virksomheten forsiktig - og uten fortjeneste som drivkraft.
- Det får nå komme når det vil. Jeg er jo pensjonist, så dette gjør jeg først og fremst av interesse og for å ha noe å sysle med, sier han.

Og hver morgen må de flotte dyrene - 1 fire år gammel bukk, 4 kalver og 13 hodyr - ha sitt stell.  Vanligvis kjører Nymo fra Ulvsvåg for å mate dyrene, men en dag i uka overnatter han gjerne på farmen, der han har satt opp ei lita hytte.  Og daglig stikker han innom vertsskapet på Kråkmo for en kaffekopp og en prat i kjøkkenkroken.
- Per og Jorunn har vært enestående, både ved å stille grunn til disposisjon, og for den interessen og det engasjementet de viser for prosjektet, sier en fornøyd Harald Nymo. 

 


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Godt naboskap på Kråkmo" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.