Erik Vegge (49) har kjøpt Steigen Sjøhus og skal drive anlegget framover sammen med Laila Aalstad som fortsetter som daglig leder.

Har kjøpt Steigen Sjøhus

Erik Vegge (49) fra Ås i Akershus har kjøpt Steigen Sjøhus etter at de tidligere eierne la det ut for salg i fjor høst.

Publisert
04. april, 2014 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 04. april, 2014 klokken 08:00
Oppdatert: 12. juni, 2014 klokken 13:50
opplevelse

Kystfolkets Helg

Star Star Star Star Star

Gjør dere klar for årets vakreste eventyr! 19-21. juli er det duket for Kystfolkets Helg i Helnessund.

Din opplevelse her?Flere opplevelser

- Jeg ble tipset av familien om at anlegget var til salgs, for vi har faktisk sett etter en mindre bolig i Steigen over lengre tid, og har til og med bydd på hus i Bogen uten at det har endt i kjøp. Så da dette kom opp fant vi ut at vi kunne kombinere forretning med fritid, og gikk i dialog med Asle og Einar. Det ble litt fram og tilbake, Einar ble kjøpt ut og det stoppet litt opp, men utpå nyåret ble det ny kontakt, og i februar var kjøpet det i boks, sier Erik Vegge som overtar et anlegg med seks utleiehytter, pub og restaurant, kontorer, oppstillingsplass for bobiler og campingvogner, åtte båter utstyrt med GPS og ekkolodd, og fasiliteter for å ta vare på fisk.

Steigen Sjøhus var inntil i fjor eid av Asle Schrøder, Aina og Einar Danielsen. Einar, som inntil da hadde vært daglig leder av anlegget, ønsket å slutte og de la anlegget ut for salg med en prisantydning på 5,5 millioner kroner. Eierne fant imidlertid en intern løsning som midlertidig stoppet salget, men nå er det altså klart at en ny eier er kommet på plass.

Ingen erfaring

Erik Vegge drev tidligere et firma som solgte hjelpemidler til funksjonshemmede, men solgte det og driver nå med småskala eiendomsutvikling gjennom selskapene Cma Eiendom AS og Cma Invest AS, oppkalt etter døtrene sine. Vegges kone, Trine Stensland Vegge, er født i Steigen og har to tanter med familie boende i kommunen.

- De siste 25 årene har vi vært nesten faste sommergjester i Steigen, og liker oss svært godt her. Jeg er også glad i å fiske, så vi har bodd her på Steigen Sjøhus mange ganger, første gang i 2007 da tårnet nettopp var ferdig. Jeg kjenner derfor anlegget godt, men næringen som sådan er ny for meg, så jeg er veldig glad for at Laila Aalstad vi fortsette som daglig leder. For resten av dette året vil jeg avløse henne hver fjerde uke, og så får vi opp en mann i halv stilling som kan hjelpes til med båtene og annet forefallende arbeid. Han har også erfaring med dykking, klatring og guiding, så han vil også se etter slike utviklingsmuligheter. For tanken er å utvikle anlegget slik at sesongen kan forlenges i begge endene, men først må vi finne ut hva som finnes i kommunen allerede, sier Vegge som synes det er en utrolig spennende bransje han har kastet seg inn i.

Skreisesong

I disse dager pågår det et eventyrlig skreifiske utenfor Engeløya, og dette har Vegge har hatt med seg folk sørfra som har fått oppleve dette. Og slike opplevelser har en tendens til å spre seg fort på jungeltelegrafen.

- Vi har hatt fullt belegg i en hektisk periode under det pågående skreifisket, og det er andre året vi selger dette som en pakke. Men det blir vi nok å utvikle videre. Ellers har vi pub annenhver lørdag framover, og tar gjerne imot folk som ønsker å ha møter her. Vi har møtelokaler for opptil 20 personer. Og så har vi fått nytt servicerom for campingplassbrukerne her nede på anlegget, sier daglig leder Laila Aalstad som gleder seg til å starte på en ny sesong med ny eier.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Har kjøpt Steigen Sjøhus" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.