«Svingen». Det jobbes på spreng og de 8 leilighetene ved siden av Hamarøy Internasjonale Senter er snart klare for innflytting.

Innflytningsklare leiligheter

Det blir investert titalls millioner i leilighetsbygging i Hamarøy kommune om dagen, og kommende uke står et 15-talls leiligheter klare for innflytting.

Publisert
07. september, 2012 klokken 16:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 07. september, 2012 klokken 16:00
Oppdatert: 10. september, 2012 klokken 10:35
Oppeid
Nybygget står klart til kommunale boliger og næringslokaler for HT Safe. Renoveringen av gammelbygget vil gi minst 6 nye leiligheter på privatmarkedet, men vil ikke bli ferdig før neste sommer.
Både og
Her blir det både eldre og barnefamilier som vil få nytt husvære de neste dagene. –Det er 50/50 av eldre og yngre, sier en sliten, men fornøyd Sten Hilling.

Fakta OPS

Fakta OPS

Offentlig Privat Samarbeid (OPS) er et samarbeid mellom offentlig og privat sektor om et prosjekt eller en tjeneste, der private aktører både tar del av ansvaret knyttet til utvikling og drift av prosjekt/tjenesten

Tilskuddsordningene til boliger for vanskeligstilte er slik anrettet at de også kan benyttes av private, under forutsetning av avtale om kommunal tildeling

I anbudsutlysningen, som utelukkende gjelder kommunal leie av til sammen 14 boliger for vanskeligstilte, var det lagt inn som et konkurransekriterium at utbygger/utleier også måtte tilby minst et tilsvarende antall boliger på det ordinære markedet, på egen risiko

Hamarøy kommune inngår leieavtale med tre private utbyggere, som har fått byggeoppdragene. Det er Blankbygda Eiendom AS ved Stian Steffensen, BBI AS ved Bernt Langås og Innhavet Transport Eiendom AS ved Sten Hilling som har disposisjonsrett til et antall boliger for vanskeligstilte, i første omgang i 10 år og med opsjon for ytterligere 10 år.

Annonse fra Steigen Vertshus AS

Sulten?

Ring 75 77 73 00 for bestilling av pizza, hamburger, biffsnadder og mer.

Din annonse her?Flere annonser


Det gjelder både på Innhavet og Oppeid, mens det ikke er startet på Ulvsvåg enda. Dermed har Hamarøy kommune fått 14 nye leiligheter til disposisjon for vanskeligstilte, samt at det har kommet flere leiligheter på både salgs- og utleiemarkedet.

 

7 måneder for sent

Hamarøy kommune har sammen med private aktører utviklet den såkalte OPS-modellen (Offentlig Privat Samarbeid), som også har blitt kalt «Hamarøy-modellen», for å kunne tilby flere boliger i kommunen, både til privatmarkedet og for kommunen. I denne modellen kobles bygging av boliger for vanskeligstilte med boliger på det ordinære markedet. Leilighetene skulle vært klare i februar i år, men er syv måneder forsinket. Men noen har flyttet inn allerede, mens andre så å si er på flyttefot i disse dager. 15. september skal det være klart.

- Utover leieavtalene med utbyggerne vil kommunen ikke få forpliktelser i forbindlese med byggeprosjektene. Drift og vedlikehold er de private aktørenes ansvar, sa rådmann for ett år siden.

 

BBI AS v/Bernt Langås. «Telegraftunet»

6 leiligheter i øvre delen av nybygget står ferdig til kommunen og nytt næringslokale på 188 m2 til HT Safe er ferdigstilt i førte etasje, hvor også 2 leiligheter er solgt. 6 leiligheter til privatmarkedet starter når HT Safe er flyttet ut av gammelbygget.

- Det gamle ”telebygget” skal gjøres om til leiligheter, og det er mulig at det blir opp til 11 leiligheter her, sier leder for BBI AS, Bernt Langås.

Leieprisen blir på rundt 6500 kroner for ca 55 kvadratmeter med mulighet for å kjøpe for de som ønsker det. Kjøpesummen ligger på rundt 1,5 millioner kroner for 60 m2. Oppstart av renoveringen starter så snart HT Safe har flyttet, og disse leilighetene vil være klare for markedet neste sommer.

- Har du oppfylt avtalen med kommunen, siden kun de kommunale leilighetene er ferdige?

- Ja det har jeg. Det lå ikke noe tidsperspektiv på dette, det ville være praktisk umulig siden HT Safe først må ut av gammelbygget før vi kan starte med renoveringen. Siden dette er et nybrottsarbeid med tanke på samarbeidet med Husbanken og kommune har vi bygd prosjektet etter hvert som vi man har gått, sier Langås.

Han er strålende fornøyd med deg gode samarbeidet med kommunen.

- Uten at både administrasjonen og det politiske hadde turt å satse nytt, ville dette ikke vært mulig. Hamarøy kommune har løfta oss og vi har løftet Hamarøy kommune mener Langås.

- Er du ikke redd for at du kommer inn for sent når leilighetene først står ferdige neste sommer?

- Nei det er jeg ikke. Med denne beliggenheten og standarden, hvor vi har Smart-hus teknologi i alle våre bygg, samt nærheten til sykehjemmet og leiligheter som kan benyttes som to hybler er jeg ganske så sikker på at det vil være mulig å selge eller leie ut, sier en selvsikker Langås.

Han mener også at utleieprisen på 6000 kroner er i skjæringspunktet med tanke på bostøtte.

- Med en leiepris på 6000 kroner per måned vil dette utløse bostøtte tilbud til blant annet minstepensjonister, sier Langås.

Ulvsvåg Boliger AS (UBO AS)

Tysfjord Eiendom, som er et underselskap av BBI AS og Jessen rør AS, har sammen med Eirik Valle og Bjørnar Steffensen etablert Ulvsvåg Boliger AS (UBO AS).

- Vi har ikke startet opp her enda, men vil i september/oktober være i gang med betongarbeidet, når byggetillatelsen er på plass om et par uker, opplyser Langås.

Her planlegges 6 boenheter i byggetrinn 1 og 6 boenheter i byggetrinn 2. Herav har kommunen har disposisjonsrett på 2 leiligheter.

Blankbygda Eiendom AS v/Stian Steffensen . »Svingen»

Åtte leiligheter på den såkalte «trygdekassetomta», som nå er omdøpt til «Svingen» er i disse dager i sluttspurten før de kan bli tatt i bruk. Det jobbes på spreng for å bli ferdige og Stian Steffensen bekrefter at leilighetene skal stå ferdige 15. september. Hamarøy Internasjonale Senter (HIS)  med ansvar for enslige mindreårige flykninger vil benytte seg av de fire leilighetene her, siden disse ligger nært HIS.

- Fire enheter er tenkt er leid til Hamarøy kommune og fire er til det private markedet, sier Steffensen.

- Har dere fått leid ut alle?

- Vi har en ledig her og en ledig i sentrumsgården.

For i sentrumsgården er det også fire kommunale leiligheter samt to private.

- Og prisen?

- De minste leilighetene på 49 m2 ligger på 6800 kroner per måned og de på 70 m2 er på 7800 kroner. Vi har en eldre leilighet i sentrumsgården på 100 m2 som vi tar 7000 kroner per måned for, opplyser Steffensen.

Innhavet Transport Eiendom AS v/Sten Hilling. ”Dalheim Park”

Åtte leiligheter, derav fire til kommunen, står klare på Innhavet og her jobbes det også på spreng for å bli ferdig til helga. Nedvasking pågår og alle leilighetene er klare for å ta imot leietakere.

- De skal være innflytningsklart til helga, bekrefter Sten Hilling, og har nok å henge fingrene i når det siste skal på plass. Hilling har også lagt ned betydelig arbeid og kroner i å tilrettelegge tomta.

- Vi bygger en egen park her på Innhavet smiler han, og viser til at tomta er maksimalt utnyttet.

- Blir det ikke litt for tett opptil eksisterende bygningsmasse til naboene?

- På baksiden mot naboen vil det bli bilfritt og gressplen og tomta er utnyttet med mål om god utsikt. Vibestreber oss på at det skal se ordentlig ut og vil etter hvert også sørge for både belysning og et par benker i ”parken”, sier han, og viser til at leietakerne får god utsikt mot sentrum og Sagfjorden. De fire øverste leilighetene er til privatmarkedet og de fire nederste er til kommunen. Prisene ligger på mellom kr 6800 og kr 7800 per måned.

- Det har ikke vært problem å få leid ut, jeg hadde nesten regnet med å annonser litt men det har ikke vært nødvendig, sier Hilling.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Innflytningsklare leiligheter" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.