Her er hele familien samlet på plattingen foran huset. Fra venstre John Åge Handberg (43), Marit Sjøvoll (45), Thea Emilie (4), Marius (17), Christian (20) og Daniel (15).

Satser stort på Nordskot

Nordskot Brygge AS har store planer på Nordskot. En total investering på mellom 12 og 15 millioner kroner vil kunne gi rundt 60 turistbaserte sengeplasser - noen helt spektakulære.

Publisert
01. juni, 2012 klokken 12:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 01. juni, 2012 klokken 12:00
Spektakulært
Her viser John Åge Handberg bildet av det spektakulære tårnet som skal bygges like nedenfor der han står. Beboerne vil få en fantastisk utsikt, og vi ser at profilen på toppen av tårnet står i stil med sørsiden av huset.
Ny kai
Kaia blir i disse dager totalrenovert for rundt en million kroner, og ut fra enden mot venstre skal marinaen med utleiebåter ligge. Oppå kaia bygger John Åge Handberg to bygninger som skal huse 15 sengeplasser i rorbuer/leiligheter.
Nordskot Brygge AS
Her ser vi hvordan huset og rorbuene kommer til å se ut med nordlyset - som spesielt japanerne ønsker å se, som overhengende kulisse. (Foto: John Åge Handberg)
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Kakebuffét

Hver lørdag kl. 10-16 har vi kakebuffét til kr. 85,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser


Det er John Åge Handberg og Marit Sjøvoll og barna deres som står bak det spennende prosjektet. De kjøpte det tidligere Ruback-huset på Nordskot for fem år siden, og på nyåret i år flyttet de til Steigen med hele familien.

Nå planlegger familien å bygge opp et omfattende turistanlegg med 30 sengeplasser i form av rorbuer eller leiligheter på den ærverdige Bremneskaia, som akkurat nå blir totalrenovert. På den skal det settes opp to bygninger nesten identisk med de som sto der før. I tilknytning til denne skal det lages en marina med seks utleiebåter, to av dem er allerede på plass, og utleievirksomheten er så smått kommet i gang.

- Dette er fase 1. Fase 2 består i å bygge et spektakulært tårn på fire etasjer på et gammelt tankfundament like overfor hovedhuset. Dette kan leies ut i flere seksjoner, eller som én enhet, så her kan for eksempel rike japanere bo mens de venter på nordlyset. For vinterturisme vil vi prøve å utvikle et konsept på, sier Handberg entusiastisk.

Nordskot Brygge AS har søkt Steigen kommune om 350.000 kroner i støtte til blant annet innkjøp av en utleiebåt, sjøfiskeutstyr, diverse sikkerhetsutstyr og tilskudd til kai-renoveringen som alene koster rundt én million kroner.

- Vi har satset tungt på dette prosjektet, og går inn med en egenandel på mellom fire og fem millioner kroner. Men det er også viktig for oss at Steigen kommune støtter prosjektet, selv om vi er innstilt på at de ikke innvilger hele beløpet. Innovasjon Norge har stor tro på satsingen og har innvilget en økonomisk støtte på 22 prosent, sier Handberg.

John Åge Handberg er blitt godt kjent i området rundt Nordskot de siste årene, for som megler i DNB Nor har han formidlet salget av både Villa Haugen og øya Manshausen, som Børge Ousland kjøpte i fjor.
- Men det startet egentlig med at jeg var på tur til Svolvær i en båt og kjørte forbi Nordskot. Jeg visste om at bygningen var til salgs, men hadde ikke fått med meg den sinnssyke beliggenheten. Så jeg avtalte et møte med selger allerede neste dag. Vi så på huset - og kjøpte det samme dag. Og vi har kjøpt en unik eiendom. Allerede da hadde vi planer om å kombinere det med fritid og drift, men jo mer vi var her jo mer fikk vi lyst til å bo her permanent, og da alle brikkene falt på plass solgte vi huset i Bodø og flyttet hit, sier John Åge Handberg.

- Og det føles helt rett. Jeg har ikke angret et sekund. Når vi også fikk både jobb til begge og plass i barnehagen for Thea Emilie (4), kunne det nesten ikke bli bedre, skyter Marit Sjøvoll inn.

For det har flasket seg skikkelig for familien. Marit fikk et vikariat som leder i Leinesfjord barnehage, og John Åge har fått jobb i Sparebank1 Nord-Norges avdeling i Leinesfjord. Også familiens konfirmant for året, Daniel (15), fant seg godt til rette på skolen i Leinesfjord og har fått mange venner i Steigen, så hele familien synes fornøyd. Daniel skal også delta i bedriften med å være med på å bestyre båtutleievirksomheten som er en del av tilbudet.

- Men du kan godt få med at LOSA-tilbudet i kommunen var et viktig element i flytteprosessen. Vi ser gjerne at Daniel får være hjemme så lenge som mulig, så det var et lite sjokk da vi hørte at tilbudet kunne bli borte, men heldigvis ordnet det seg, sier John Åge og Marit.

De to eldste sønnene, Christian (20) og Marius (17) pendler enda til jobb og skole i Bodø, men på sikt ser begge for seg at det kanskje kan bli jobb til dem også på anlegget. Marit er nemlig også deleier i tidligere Nordskot skole, som hun kjøpte sammen med sin bror Espen, og der kan det også bli aktivitet etter hvert. Så totalt disponere familien rundt 60 sengeplasser når hele anlegget er utbygd.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Satser stort på Nordskot" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.