Nytt akupunkturtilbud i Sørkil. I sitt nyinnrede behandlingsrom over garasjen i Sørkil ønsker Jorun Winther velkommen til alle som vil prøve akupunktur mot sine plager.

Winther Akupunktur

Etter mange år med allsidig praksis som sykepleier og som pleie og omsorgsleder i Hamarøy kommune har nå Ann-Jorun Winther byttet ut administrativt arbeid med nåler og akupunktur.

Publisert
08. september, 2012 klokken 12:20

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 08. september, 2012 klokken 12:20
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Kakebuffét

Hver lørdag kl. 10-16 har vi kakebuffét til kr. 85,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser

Akupunktur

Fakta

-       I Klassisk akupunktur støtter man seg til teorier i tradisjonell kinesisk medisin

-       I Medisinsk akupunktur baserer man seg på teorier innen vestlig medisin.

-       På kinesisk kalles akupunktur Zhen Jiu, som betyr nåling og varming (moksa). Dette er tradisjonelt sett de to mest brukte teknikkene innen akupunktur

Over garasjen hjemme i Sørkil har hun innredet et smakfullt og behagelig behandlingsrom, hvor hun gjennom sitt nyopprettede firma Winther Akupunktur tilbyr akupunkturbehandling.

Hun har det siste året studert medisinsk akupunktur i tillegg til å ha en prosjektlederstilling i et kommunesamarbeid mellom Tysfjord, Hamarøy, Steigen og Ballangen. På mange måter er hun tilbake nå der hun startet i 1976 etter endt sykepleierutdanning. I nær kontakt med pasient.

-Jeg gleder meg veldig til å komme i gang og håper selvfølgelig at folk benytter seg av tilbudet, sier hun.

Medisinsk akupunktur

De fleste plager kan lindres og helbredes med hjelp av akupunktur. Denne behandlingsformen kommer opprinnelig fra Kina og er blitt godt mottatt i Norge. Ved hjelp av nåler stimuleres punkter i kroppen, som gir smertelindring og kan gjøre deg frisk fra en rekke sykdommer.

-Jeg kan behandle plager som hodepine og migrene, muskel- og skjelettsmerter, plager fra bihulene, kvalme, søvnproblemer og hetetokter for å nevne noe. Det er viktig at pasienten også selv bidrar i prosessen for å bli bedre. Mange plager blir fortere bedre når en i tillegg har mulighet å vær i bevegelse. Den første behandlingstimen gjør jeg en kartlegging av pasienten, som vil danne grunnlaget for behandlingen videre, forteller Winther.

Behandlingen med nåler kan også kombineres med svak elektrisk strøm og infrarød varmebehandling.

-Nålene kan settes i området der smerten er kombinert med fjernpunkter.

-Hvor lang tid tar en behandling?

-Selve behandlingen med nåler tar ca 20-30 minutter, og for den tar jeg 300 kroner. Men den første kartleggingstimen beregner jeg en times tid. Det skal også sies at man gjerne trenger 2 behandlinger pr uke i startfasen av behandlingen for å få satt i gang behandlingen skikkelig.

Medisinsk og klassisk akupunktur

Akupunktur er i dag en av de ti mest utbredte alternative behandlingsformene i Norge

-Akupunktur er spennende og jeg fortsetter studiene i høst og går da mer inn på klassisk akupunktur. Det gode med akupunktur er at man får lite bivirkninger, slik som medikamenter kan gi.

-Så folk trenger ingen rekvisisjon fra lege for å ta kontakt med deg?

-Nei det trenger de ikke. De er velkommen til å ta en uforpliktende samtale for å få mer informasjon og eventuelt benytte seg av tilbudet, sier Winter. Hun kan nås på

telefon   950 76 352.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Winther Akupunktur" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.