Orfører Tor Asgeir Johansen og rådmann Konrad Sætra må kutte ti stillinger i løpet av 2015 for å komme i mål.

Må kutte ti stillinger

Tysfjord kommune må fase ut minst ti stillinger i løpet av 2015 for å komme i mål med den forpliktende planen de har overfor Fylkesmannen i Nordland som følge av at de er en Robek-kommune.

Publisert
08. desember, 2014 klokken 09:54

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 08. desember, 2014 klokken 09:54
Oppdatert: 08. desember, 2014 klokken 10:09
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Middagsbuffét

Hver søndag kl. 13-18 har vi middagsbuffét til kr. 225,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser

I følge planen som formannskapet har godkjent skal kommunen øke inntektene og redusere kostnadene tilsvarende nesten 13,2 millioner kroner i 2015. Målsettingen er å redusere personalkostnadene med 7,5 millioner kroner, og vikarbruken med 5 millioner. Det betyr at det vil bli innført et svært strengt regime når det gjelder inntak av vikarer ved sykdom eller permisjoner. Alle sektorer skal delta i nedbemanningen, men det er særlig de store som helse og omsorg, oppvekst og utdanning og teknisk som får merke dette. Det er også foreslått en økning av eiendomsskatten til seks promille for bolig og fritidseiendommer, økning av VAR avgifter til selvkost, flytting av heldøgns pleie fra Storjord til Drag og flytting av ungdomsskolen fra Storjord til Drag. Formannskapet gikk også inn for å øke kassekreditten fra 50 til 60 millioner kroner. Et forslag fra Felleslista (H, V, Krf og Uavhengige) ved Filip Mikkelsen som blant annet ville beholde både heldøgns pleie og ungdomsskolen på Storjord ble nedstemt med tre mot to stemmer. Torsdag 18. desember skal kommunestyret behandle budsjettet.

Tysfjord kommune har et akkumulert underskudd på 21,4 millioner kroner, og bruker i snitt mellom 800.000 og én million kroner for mye i måneden. I tillegg kommer et estimert underskudd for 2014 på rundt 10 millioner.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Må kutte ti stillinger" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.