Økt dieselavgift gir dyrere veger

Avgiftene for såkalt avgiftsfri diesel økte 1. januar i år med 81 øre per liter. Avgiftshoppet kom som et resultat av et forlik mellom regjeringspartiene, Venstre og Kristelig Folkeparti. Veksten er på nesten 50 prosent - mer enn den samlede avgiftsøkningen de siste 12 årene.

Publisert
26. januar, 2014 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Randi Pedersen, regionsjef i Maskinentreprenørenes Forbund Randi Pedersen, regionsjef i Maskinentreprenørenes Forbund
Publisert: 26. januar, 2014 klokken 08:00
Randi Pedersen
Randi Pedersen er regionsjef i region Nord i Maskinentreprenørenes Forbund
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Sulten?

Ring 75 77 73 00 for bestilling av pizza, hamburger, biffsnadder og mer.

Din annonse her?Flere annonser


Endringen er dramatisk for maskinentreprenørene, og den rammer alle – fra små til store entreprenører. For en mellomstor bedrift vil dette utgjøre om lag 800 000 kroner i årlige merkostnader, og det i en bransje hvor mange allerede opererer med tøffe marginer.

På kort sikt må entreprenørene selv bære utgiftene. På lengre sikt må kostnadsøkningen dekkes inn. Solberg-regjeringen har økt samferdselsbudsjettet, men økt dieselavgift gjør det dyrere å bygge og vedlikeholde infrastruktur. Disharmonien mellom målsettingene i regjeringens samferdselspolitikk og virkemiddel er skjærende. Den samlede effekten blir at regjeringen gir med den ene hånden og tar med den andre.

Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) har ikke bare reagert på økning, vi har også stilt spørsmålstegn ved måten den ble gjennomført på. Vårt syn er at regjeringen i budsjettprosessen underkommuniserte de faktiske effektene av økningen. Det er uheldig og sår tvil om forutsigbarheten til en næring som sysselsetter tusenvis av arbeidstakere over hele landet.

Vi hadde forventet mer av to regjeringsparti som omtaler seg som næringsvennlige og samferdselsorienterte. Revidert statsbudsjett skal fremlegges i midten av mai. MEF oppfordrer regjeringen til å tenke seg om en gang til – det er fortsatt mulig å snu!

Randi Pedersen

Regionsjef, region Nord

Maskinentreprenørenes Forbund


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Økt dieselavgift gir dyrere veger" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.