– Redegjørelsen for den økonomiske situasjonen var grei og den viste at vi er i en økonomisk situasjon som krever handling, slik at vi også får økonomisk evne til å gjøre andre ting, sier Jan Folke Sandnes (H).

Tøffe økonomiske tak i Hamarøy

Mandag hadde kommunestyrerepresentantene, administrasjon og enhetsledere i Hamarøy kommune arbeidsmøte med innleid rådgiver Sigmund Johnsen. Målet var blant annet å få en felles forståelse av kommunenes økonomi.

Publisert
01. november, 2013 klokken 16:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 01. november, 2013 klokken 16:00
Oppdatert: 01. november, 2013 klokken 09:44
næringsliv
Steigen Vertshus AS

Steigen Vertshus AS

Hos oss kan du spise god mat og drikke hva du måtte ønske. Vi har åtte rom tilgjengelige for overnatting.

Din bedrift her?Flere bedrifter

Og ståa er den at selv med flere tilflyttere til kommunen vil ikke det være nok til at kommunen får nok økte bevilgninger fra staten til å betjene gjeld og driftsutgifter. Mange faktorer spiller inn, deriblant den demografiske sammensetningen av befolkningen i kommunen.  Åslaug Solem (SV) synes at møtet var godt og nyttig.

–Det var et nyttig arbeidsmøte hvor vi fikk klare ord om kommunens økonomiske situasjon. Slik jeg ser det så klarer ikke kommunen per i dag ikke å betjene gjeld og avdrag med de driftskostnadene og inntektene som man har. Arbeidsmøtet var veldig nyttig og oppklarende, hvor vi, inkludert enhetslederne, fikk en felles forståelse for situasjonen. Det tror jeg er viktig fremover, sier hun.

Dermed kan det bli tøffe tak også i budsjettarbeidet i år. Uten ekstraordinære kraftkroner på 14-15 millioner som man fikk for et par år siden og som har gått rett inn i driften, vil det bli tøffere.

– Redegjørelsen for den økonomiske situasjonen var grei og den viste at vi er i en økonomisk situasjon som krever handling, slik at vi også får økonomisk evne til å gjøre andre ting, sier Jan Folke Sandnes (H).

Han mener at flere grep kan gjøres uten at det går ut over tjenestetilbudet for folk.

–Man har blant annet ikke hatt godt nok fokus på pengestrømmen og sørget for å kreve inn utestående beløp raskt nok. Dette har gjort sitt til at likviditeten har blitt dårlig. Her må rutinene skjerpes kraftig, mener Sandnes.

Han poengterer også at det bør være en bedre balansegang på de prosjektene som overlates til administrasjonen.

– Det kan rett og slett bli for mye for administrasjonen å takle, sier Sandnes.


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Tøffe økonomiske tak i Hamarøy" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.