Asle fortsetter i Steigen

Det blir som før i Steigen. Asle Schrøder fortsetter som ordfører - med Fred Eliassen som varaordfører.

Publisert
21. september, 2011 klokken 09:03

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 21. september, 2011 klokken 09:03
Oppdatert: 21. september, 2011 klokken 20:05

Det er resultatet av en samarbeidsavtale som ble signert i ettermiddag mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Høyre, Pensjonistpartiet og Fremskrittspartiet. Intense forhandlinger - både innad i partiene og mellom spesielt Ap og Sp, har dermed funnet en løsning.
- Løsningen ble dessverre ikke slik velgerne ønsket det. Arbeiderpartiet ble det største partiet etter valget og hadde fortjent å få ordførervervet, men når tingene ble som de ble har Arbeiderpartiet - og spesielt Fred Eliassen, vist storsinn og tatt ansvar og vil sammen med Senterpartiet lose Steigen trygt gjennom de neste fire årene, sier Torbjørn Hjertø som er i forhandlingsutvalget til Arbeiderpartiet.
Dere vil vel ha mer enn bare varaordføreren?
-
Vi vil selvsagt få mer makt i denne perioden enn den forrige. Arbeiderpartiet vil nå få to representanter i formannskapet og leder i plan-  og ressursutvalget. Vi hadde et møte i partiet tirsdag kveld og avtalen ble enstemmig godkjent av de rundt 20 som deltok. Det har vært en tøff prosess, og i særdeleshet for Eliassen, men vi fant dessverre ingen som kunne gi flertall for vår ordførerkandidat, sier Hjertø.

- Vi har utvidet samarbeidsavtalen med Pensjonistpartiet, så nå har vi 11 av 17 representanter i kommunestyret. Og jeg må skryte av Pensjonistpartiet som har vist stor fleksibilitet slik at vi fikk kjønnsfordelingen riktig i begge utvalgene, sier Asle Schrøder etter at avtalen var signert.

Da blir sammensetningen følgende:

I formannskapet får de Asle Schrøder (ordfører), Sp, Fred Eliassen (varaordfører), Ap, Hanne Aasvik (Ap), Robert Dearsley (PP) og Elisabeth Hetzler (H). Plan- og ressursutvalget får Torbjørn Hjertø (Ap) som leder og Magne Vik (Frp) som nestleder. I tillegg kommer Salve Kildahl (Sp), Sissel Grimstad (Sp) og Astrid Gaarder Valberg (PP).

De fem samarbeidspartnerne vil altså få 11 representanter i kommunestyret med Aps 4, Sp har 3, PP 2, Høyre 1 og Frp 1.

Bismak

Senterpartiets Asle Schrøder er fornøyd med det som ser ut til å bli resultatet av forhandlingene, men innrømmer at det er en liten bismak på ordførervervet denne gangen.
- Jeg er jo skuffet over tilbakegangen for Senterpartiet etter valget, men føler at vi har kommet fram til en god avtale. Men det hadde selvsagt vært artigere å vinne med framgang.
- Velgerne har signalisert at de vil ha en endring, men det får de ikke nå?
-
Det kan du godt si, men samtidig fikk de tre ordførerkandidatene omtrent like mange personlige stemmer. Jeg føler at Venstres utspill om allhuset ødela et samarbeid den veien, og vi har primært ønsket å fortsette samarbeidet med Arbeiderpartiet. Nå får også de mer makt både i formannskapet og i plan- og ressursutvalget, to viktige organer som Senterpartiet styrte den forrige perioden, så slik sett er styrkeforholdet endret. Men jeg er uansett glad for å ha kommet i mål, sier både nåværende og kommende ordfører Asle Schrøder.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Asle fortsetter i Steigen" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.