Ordfører Asle Schrøder gratulerer aksjonistene for Bogen kultursenter med seieren. Fra venstre Hege Dypvik, Solveig W. Hansen og Jørn Dypvik.

Bogen kultursenter fikk skola

Etter en lang og variert debatt vedtok kommunestyret i Steigen onsdag at Bogen Kultursenter skal få overta Bogen skole vederlagsfritt

Publisert
16. juni, 2011 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 16. juni, 2011 klokken 08:00
næringsliv
Botn Snekkerverktsted

Botn Snekkerverktsted

Produksjon og montering av innvendige trapper.

Din bedrift her?Flere bedrifter

De knyttet likevel en klausul til overdragelsen om at Steigen kommune får leie barnehagen så lenge det er behov. Prisen skal være 60.000 kroner per år, og skal indeksreguleres etter fem år. Det ble mange

- Engasjementet har imponert meg, og mange vil gjøre en innsats for å kunne bevare skolen. Det er heller ikke vårt ansvar å vurdere om de klarer å drive det eller ikke, sa Salve Kildahl (Sp).

- Dette er en artig sak. Vi skal støtte næringslivet i Steigen, men ikke på denne måten. Bygningen egner seg bedre som kulturhus enn som næringsbygg, sa Thor Holand (V).

Mette Bolsøy (SV) kunne ikke huske at det tidligere var blitt stilt betingelser til medlemstall i grendene som hadde overtatt skoler. Kjell T. Arntsen (H) var ikke klar for å overdra skola til kulturstiftelsen på grunn av alt for mange usikkerheter.

- Nå må vi samle oss, lage en handlingsplan og gå videre. Dugnadsånden er absolutt til stede i Bogen, og mange venter bare på å bli oppringt. Men vi er ikke naive heller, det kommer til å bli tøffe tak for å få dette til. Nå må vi ha fokus på mulighetene, ikke begrensningene, sa Hege Dypvik, Jørn Dypvik og Solveig W. Hansen etter at ordfører Asle Schrøder gratulerte dem med seieren.

- Helt idiotisk, var den eneste kommentaren Ståle Pettersen hadde etter vedtaket.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Bogen kultursenter fikk skola" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.