Næringssjef Per Løken (t.v.) måtte på vegne av boligkomiteen tåle kritikk blant annet fra Venstres Thor Holand (t.h.) for handteringen av boligprosjektet som han skulle orientere formannskapet om. Det endte med at han måtte lage en egen sak til formannskapet.

Boligbygging - med bismak

Næringssjef Per Løken fikk kritikk da han orienterte formannskapet i Steigen om kommunens boligprosjekt så langt.

Publisert
23. august, 2012 klokken 07:47

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 23. august, 2012 klokken 07:47
opplevelse

Kystfolkets Helg

Star Star Star Star Star

Gjør dere klar for årets vakreste eventyr! 19-21. juli er det duket for Kystfolkets Helg i Helnessund.

Din opplevelse her?Flere opplevelser

Etter å ha mottatt 3-4 anbud, ble det billigste - som kom fra Strømseth Eiendom, Bodø, valgt. Strømseth vil i følge Løken gå sammen med Knut Tandberg om å etablere et nytt selskap som skal bygge åtte leiligheter i Leinesfjord, og fire i Leines/Helnessund-området. To av leilighetene i Leinesfjord, og de fire i Leines/Helnessund, bygges på firmaets egen risiko.

- Disse husene produseres i moduler i Estland, og de ønsker å utnytte stordriftsfordeler ved å bestille mye. Det ser også ut til at prosjektet vil holde seg innenfor den økonomiske rammen på seks millioner kroner, sa Løken.

Det ble imidlertid ikke godt mottatt at prosjektledelsen ikke hadde informert politikerne om at den opprinnelige planen, som var fire boliger i Nordfold, fire på Leines og fire i Leinesfjord, var endret, og at kommunestyrets vedtak dermed var fraveket.

Til det svarte Løken at det til nå ikke har vært etterspørsel etter boliger i Nordfold, mens det er stort trykk på Leinesfjord. Derfor ble Nordfold valgt bort i denne omgang. Boligene i Leines/Helnessund skal utbyggerne ta på egen kappe, og de skal bygges på en tomt som Tandberg allerede eier.

- Jeg blir forbannet når det sies at politikerne er orientert om endringen. Vi har nemlig ikke hørt et pip om dette, sa Thor Holand (V).

Politikerne aksepterte ikke at det bare ble orientert om saken, men forlangte at det ble laget egen sak på endringen. Og slik ble det.

Dermed vedtok formannskapet enstemmig å akseptere at det med bakgrunn i opplysninger i saksframlegget blir foretatt endringer i utbyggingsmønsteret for boliger rettet mot sosiale behov i Steigen. Og at det i første trinn bygges seks boliger i Leinesfjord der behovet er størst. Formannskapet anmoder videre om at det blir arbeidet for bygging av flere boliger andre steder i kommunen i takt med behovet. Lånebehovet ved bygging av seks enheter på kr. 6.916.480 kroner står fast.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Boligbygging - med bismak" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.