Dårlig økonomi

Kommunestyrerepresentantene i Steigen fikk en økonomirapport på bordet da de startet møtet torsdag denne uka, og økonomileder Turid Markussen ga klar beskjed da hun kommenterte den.

Publisert
20. oktober, 2013 klokken 12:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 20. oktober, 2013 klokken 12:00
opplevelse

Dronningruta over Fløya

Star Star Star Star Star

Dronningruta er rundt 10 km lang og går fra Skånland (ca 2 km fra Bogen) til Holkestad.

Din opplevelse her?Flere opplevelser

Kommunen har et merforbruk per 31. august på 6,6 millioner kroner, men justert blir det et netto merforbruk på 4,4 millioner. Og ikke uventet er det oppvekst og helse som topper listen over merforbrukere med henholdsvis 2 og 4 millioner kroner. Men også sentraladministrasjonen har brukt for mye penger, blant annet til politisk virksomhet. NAV er det eneste området som har gått bra med nesten 3 millioner i pluss. På spørsmål fra Fred Eliassen (Ap) om framtidsutsiktene svarte rådmann Roy Hanssen at det blir liten vekst framover, men at de har månedlige møter om økonomien med de to største områdene. Han fortalte også at kommunen får 4,2 millioner ekstra i årets statsbudsjett - omtrent som forventet, men at den har fått god uttellingen på skjønnsmidler med 1,7 millioner kroner.

- Jeg savnet kuttforslag fra helsesektoren, den største merforbrukeren i kommunen. De burde absolutt vært på bordet i dag. Det blir urettferdig at det kun er oppvekstsektoren som er på kuttlisten i dette møtet, sa Salve Kildahl (Sp) og fikk støtte fra flere.

- Jeg håper politikerne har baller til å ta tak i dette. Jeg har en dårligere følelse nå enn da kommunen var på Robek-lista. At vi må utsette avdrag på lån samtidig som vi tar opp flere lån gir meg en uggen følelse. Det vi skal snakke om i dag er bare småplukk, men å finne seks saker som vi sparer en million hver på er vanskelig. Så jeg kommer til å bli ganske tøff framover, faktisk direkte rå, advarte Thor Holand (V).

- Når vi vet at vi snart blir en del av en storkommune, skal vi da rasere de tilbudene vi har? Kanskje er det lurt å vente på mulighetene som kan komme, lurte Fred Eliassen (Ap) på.

- Vi nærmer oss en desperasjonsgrense for kutt. Snart har vi ikke mer å kutte i. Jeg savner en større prosess som ser på måten kommunen administreres på , og på antall ansatte. Lønningslista må slankes og tilbudene må omorganiseres. Og så må vi få kuttforslagene samlet, sa Odd Rikard Bredal (SV).

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Dårlig økonomi" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.