Ulike veivalg Jan Erik Disen (t.v.), Mette Bolsøy og Kjell T. Arntsen hadde ulike synspunkter på framtida til Bogen skole da formannskapet diskuterte saken sist tirsdag.

Folkemøte om Bogenskola

Steigen kommune arrangerer folkemøte om framtida til skole i Bogen onsdag 13. april kl. 20.00 i skola.

Publisert
11. april, 2011 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 11. april, 2011 klokken 08:00
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Kakebuffét

Hver lørdag kl. 10-16 har vi kakebuffét til kr. 85,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser

Det ble klart etter at formannskapet i Steigen debatterte saken i det ekstraordinære møtet sist tirsdag. Da inviteres folk fra Holkestad til Skjelvareidkrysset til å komme med meninger, og gjerne gode ideer, om framtida til skola. Formannskapets medlemmer har møteplikt. Som kjent har kommunen fått et bud på 500.000 kroner fra Ståle Pettersen og Nordsalten VVS, og de fleste i formannskapet syntes et salg ville være den beste løsningen.

- Vi bør selge. Men vi må sørge for at Taekwondo-klubben får levelige vilkår. Og så må vi gi noe tilbake til Bogen-området, sa varaordfører Fred Eliassen (Ap).

- Vi må bruke mer tid av hensyn til engasjementet blant folk. Og vi må beholde gymsalen. Lokalene brukes av svært mange, som til innebandy, taekwondo, seniordans, bridge og så videre. Kan kommunen, med bruk av Husbankmidler, selv bygge leiligheter der, spurte Mette Bolsøy og fikk bekreftende svar fra assisterende rådmann Inge Albriktsen.

Jan Erik Disen hadde heller ikke hastverk med å selge. Han var redd for at dette kunne bli et spekulasjonsobjekt slik Nordskot skole ble.  Disen mente en ny utlysning, med opplysning om teknisk verdi på 6,6 millioner kroner ville kunne gi høyere bud. Han syntes denne saken virket som en styrt sak fra kommunen slik at Pettersen skulle få kjøpet.
- Jeg tar stor avstand fra påstander om at dette er en tilrettelegging for en bestemt kjøper. Ellers er jeg forundret over påstandene om at det har gått for fort. Vi har derimot brukt svært ang tid på dette, og jeg er overhodet ikke med på at kommunen skal involveres bare for å trekke saken ut i tid, sa Kjell T. Arntsen (Høyre) blant annet.
Agnar Hansen (Sp) var forundret over sammenblandingen med allhusplanene. Men han savnet uttalelser fra Bogen krets.

Dette var det flere som ønsket, og det endte altså med at kommunen inviterer til møte om skolens framtid, der også planene til Ståle Pettersen skal presenteres.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Folkemøte om Bogenskola" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.