Ordfører Asle Schrøder inviterer Hamarøy og Tysfjord til å legge sine øyeblikkelig hjelp-tilbud til Steigen.

Inviterer naboene

Samhandlingsreformen krever at alle kommuner har på plass et øyeblikkelig hjelp-tilbud innen 2016, og Steigen kommune inviterer derfor Tysfjord og Hamarøy kommuner til å legge sine øyeblikkelig hjelp-tilbud til Steigentunet.

Publisert
14. juni, 2013 klokken 07:54

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 14. juni, 2013 klokken 07:54
Oppdatert: 14. juni, 2013 klokken 08:01
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Sulten?

Ring 75 77 73 00 for bestilling av pizza, hamburger, biffsnadder og mer.

Din annonse her?Flere annonser

- Vi har hatt flere møter rundt dette, som er et positivt tiltak, særlig overfor den samiske befolkningen, men jeg synes ikke at vi kan være med på dette. Verken å bidra økonomisk eller å flytte noe fra Steigentunet til dette senteret. Vi har i dag alt på plass på Steigentunet, så vi tar heller sjansen på å invitere Hamarøy og Tysfjord til Steigen, sa ordfører Asle Schrøder (Sp) da formannskapet diskuterte saken sist tirsdag.

- Dette kan fort bli misoppfattet, med det handler ikke om at vi ikke ser behovet til den samiske befolkningen. Det handler om at samhandlingsreformen legger opp til samhandling. Og det vil være et under om Tysfjord og Hamarøy går inn for å samles om dette tilbudet i Steigen, som blant annet vil føre til at legevakten for Nord-Salten må flyttes til Steigen. Derfor vil jeg ha utredet alternative løsninger, som samarbeid med Bodø eller andre. Vi betaler i dag et par millioner for legevakta på Innhavet, så vi må snarest ta tak i legevaktproblematikken, sa varaordfører Fred Eliassen (Ap).

Helse og omsorgsleder Siv Johansen sa at de ansatte på Steigentunet ønsker å beholde de øyeblikkelig hjelp-plassene som i dag er på Steigentunet, både av faglige grunner og for å sikre rekrutteringen.

- Når det gjelder legevakten kommer vi med en redegjørelse snart. Kapasiteten må vi kanskje jobbe med i forhold til Hamarøy og Tysfjord, sa Johansen.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Inviterer naboene" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.