Mortenstrand - på nytt?

- Det er helt utelukket å diskutere dette fra vår side. Vi tror vi vil få et svar på hva som vil skje med dette sambandet ganske fort, men tiden for å diskutere en forlengelse av dette  sambandet er definitivt over. I dag snakkes det kun om å forkorte eller fjerne fergesamband, ikke forlenge og fordyre dem.

Publisert
19. mars, 2014 klokken 16:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 19. mars, 2014 klokken 16:00
folkets bilder
Takk for i år

Takk for i år

Foto: Reidar Berg

Det sa Hamarøys ordfører Rolf Steffensen da de tre ordførerne i Nord-Salten diskuterte muligheten for å ta opp igjen diskusjonen om å forlenge fergestrekningen Svolvær - Skutvik til Mortenstrand i Steigen, i et trekantsamband.

Diskusjonen kom etter et innspill fra Tysfjords ordfører Tor Asgeir Johansen - som også er leder i STH-utvalget,

Steffensen kunne i denne sammenhengen opplyse at tallene for trafikken på Svolvær - Skutvik sambandet er høyere enn forventet, faktisk på grensen av fergas kapasitet.

Helikopter aktuelt igjen

Under vignetten samferdsel i Nord-Salten ble også utspillet til Steigens varaordfører Fred Eliassen om å etablere en helikopterrute til Nord-Salten kommentert, en ide som også daværende fylkesråd Jon Tørset (Sp) har tatt opp tidligere. Rolf Steffensen viste da til at han også har tatt opp dette etter et møte i Nordfold sammen med daværende  styreleder i Cermaq, Bård Mikkelsen, som tidligere hadde vært konsernsjef i Widerøe. De utvekslet i etterkant tanker om en slik rute, og anbefalingen fra Mikkelsen var da et helikopter med én pilot og plass til seks personer i rute Bodø - Leinesfjord - Oppeid - Drag i kombinasjon med andre turer for å utnytte kapasiteten.

- Jeg tror nøkkelen ligger i at flere kommuner går i lag om å finne slike løsninger. Om Steigen har behov for en slik helikopterrute så har vi det i hvert fall i Hamarøy, og det er faktisk nedfelt i kommuneplanen vår. Så jeg har politisk forankring til å gå videre med en slik sak, sa Steffensen.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Mortenstrand - på nytt?" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.