Mortenstrand - på nytt?

- Det er helt utelukket å diskutere dette fra vår side. Vi tror vi vil få et svar på hva som vil skje med dette sambandet ganske fort, men tiden for å diskutere en forlengelse av dette  sambandet er definitivt over. I dag snakkes det kun om å forkorte eller fjerne fergesamband, ikke forlenge og fordyre dem.

Publisert
19. mars, 2014 klokken 16:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 19. mars, 2014 klokken 16:00
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Sulten?

Ring 75 77 73 00 for bestilling av pizza, hamburger, biffsnadder og mer.

Din annonse her?Flere annonser

Det sa Hamarøys ordfører Rolf Steffensen da de tre ordførerne i Nord-Salten diskuterte muligheten for å ta opp igjen diskusjonen om å forlenge fergestrekningen Svolvær - Skutvik til Mortenstrand i Steigen, i et trekantsamband.

Diskusjonen kom etter et innspill fra Tysfjords ordfører Tor Asgeir Johansen - som også er leder i STH-utvalget,

Steffensen kunne i denne sammenhengen opplyse at tallene for trafikken på Svolvær - Skutvik sambandet er høyere enn forventet, faktisk på grensen av fergas kapasitet.

Helikopter aktuelt igjen

Under vignetten samferdsel i Nord-Salten ble også utspillet til Steigens varaordfører Fred Eliassen om å etablere en helikopterrute til Nord-Salten kommentert, en ide som også daværende fylkesråd Jon Tørset (Sp) har tatt opp tidligere. Rolf Steffensen viste da til at han også har tatt opp dette etter et møte i Nordfold sammen med daværende  styreleder i Cermaq, Bård Mikkelsen, som tidligere hadde vært konsernsjef i Widerøe. De utvekslet i etterkant tanker om en slik rute, og anbefalingen fra Mikkelsen var da et helikopter med én pilot og plass til seks personer i rute Bodø - Leinesfjord - Oppeid - Drag i kombinasjon med andre turer for å utnytte kapasiteten.

- Jeg tror nøkkelen ligger i at flere kommuner går i lag om å finne slike løsninger. Om Steigen har behov for en slik helikopterrute så har vi det i hvert fall i Hamarøy, og det er faktisk nedfelt i kommuneplanen vår. Så jeg har politisk forankring til å gå videre med en slik sak, sa Steffensen.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Mortenstrand - på nytt?" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.