Schrøder opprørt

Ordfører Asle Schrøder i Steigen reagerer kraftig på fylkesråd May Valles utspill om at Steigen må jobbes mer konstruktivt for å få pendlerbåt mellom Bodø og Steigen.

Publisert
14. mai, 2011 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 14. mai, 2011 klokken 08:00
artikkel

I tirsdagens Avisa Nordland sier fylkesråd for samferdsel, May Valle, at Nordland fylkeskommune har vist vilje til å imøtekomme Steigens ønske om en pendlerrute, og at tanken om å benytte "Nordic Lady" er luftet for ordføreren i Steigen. Han har imidlertid ikke vist interesser for nærmere dialog og har avvist tilbudet.
- Det blir helt feil å påstå at ikke vi i Steigen er konstruktive når det gjelder pendlerbåt til Steigen, slik May Valle hevder. Jeg føler at det rett og slett er motsatt. Valle og Nordland fylkeskommune kommer med forslag som nærmest er som et diktat. Det er bare å godta eller så blir det ingen båt. Sånn kan det jo ikke være. Vi må kunne diskutere saken, sier er opprørt ordfører Asle Schrøder.
- Vi må jobbe med det som er det beste for Steigen, og å bruke båten som går i Nordfoldbassenget er rett og slett ikke godt nok. Den båten vil ikke bli brukt, og da får vi imot oss at det ikke er behov for en pendlerbåt. Vi må ha samme anløpssted i Steigen slik at folk kan reise med den båten som passer, så det eneste rette er å gjøre om Bodø-Helnessund til en pendlerrute, og da må vi ha en båt som passer til den strekningen. Og det må koste litt. Det har tydeligvis Jon Tørset skjønt. Skal regionen Nord-Salten utvikles må det også innrømmes at det koster noe. De brukte glatt fem millioner i Vega-området for å endre rutene der, og i Avisa Nordland kunne vi lese om tomtemangel på Helligvær, ene og alene fordi de har mulighet til å pendle til Bodø, en tur som også tar en time. Samfunnsutvikling koster penger, det må May Valle ta inn over seg. Vi kan ikke bare spare penger i Steigen, det går vi rett og slett ikke med på lenger, sier en opprørt Schrøder.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Schrøder opprørt" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.