Fylkesråd for samferdsel Tove Mette Bjørkmo leier i sommer inn ekstern hjelp for å gjennomgå trafikkmønsteret på Skutvik-sambandet.

Skal gjennomgå sambandet Svolvær-Skutvik

Fylkesrådet skal hente inn eksterne aktører for å få en gjennomgang av trafikkmønstret over sambandet Svolvær-Skrova-Skutvik. Det skal skje nå i sommer. En tredje sommertur over fjorden blir det imidlertid ikke.

Publisert
04. juni, 2013 klokken 16:10

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Børge Strandskog
lokalavisa@nord-salten.no
Publisert: 04. juni, 2013 klokken 16:10
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Middagsbuffét

Hver søndag kl. 13-18 har vi middagsbuffét til kr. 225,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser

- En gjennomgang av trafikkmønsteret vil gi oss verdifull kunnskap om hvem som reiser med sambandet og hvorfor. Vi kommer til å be Vågan og Hamarøy kommuner komme med konkrete forslag på forhold vi må se nærmere på i gjennomgangen, sier fylkesråd for samferdsel Tove Mette Bjørkmo. Det skjer etter at formannskapet i Hamarøy møtte fylkestings-politikere søndag kveld.  Bjørkmo oppfattet Hamarøy-politikerne som svært engasjert i saken, og sier til Lokalavisa at det nå er både riktig og på tide å foreta en helhetlig vurdering og evaluering av sambandet.

Ifølge Bjørkmo koster sambandet fylkeskommunen 27 millioner. Det inkluderer selvfølgelig Svolvær-Skrova, som uansett skal og må opprettholdes.

-I Nordland er samferdsel et stort og komplisert felt. Vi arbeider både med handlingsplan og økonomiplan, og må vurdere alt vi holder på med, sier Bjørkmo.

Fylkesråden ville imidlertid ikke imøtekomme Hamarøy-politikernes ønske om en tredje rutetur over fjorden allerede nå i sommer, som et strakstiltak.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Skal gjennomgå sambandet Svolvær-Skutvik" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.