1. Skutvikferga – bør sees i en større sammenheng mellom næring og kultur. Det mente fra venstre stortingsrepresentant for Nordland (Sp) Janne Sjelmo Nordås og statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet (KRD) Anja Hjelseth, her sammen med leder i Reiseliv i Hamsuns Rike, Bente M. Ness.

Stortingsbesøk i Hamarøy

Stortingsrepresentant for Nordland (Sp) Janne Sjelmo Nordås og statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet (KRD) Anja Hjelseth gjestet Hamarøy forrige uke, med snarvisitt til Steigen og Sørfold.

Publisert
03. juni, 2013 klokken 08:22

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 03. juni, 2013 klokken 08:22

Anja Hjelseth har boligbygging som et av sine arbeidsfelt og fikk et godt innblikk i den såkalte Hamarøy-modellen, presentert av Hamarøy kommunes administrasjon.

– Det var artig å se prosjektene, sier Hjelseth, som var i Nausthågen på Ulvsvåg.

–Vi ser at også små kommuner kan lykkes, noe som Hamarøy har gjort. Jeg vil også berømme Husbanken i Bodø, som ser muligheter og kreative løsninger. De har nylig fått tildelt koordineringsansvaret for den nasjonale satsingen i Norge i boligutbygging, sa Hjelseth.

Men også reiselivet, og nasjonal transportplan sto på dagsorden og damene fikk et godt innblikk da de møtte "grasrota" på felles partimøte med Senterpartikollegaer fra Hamarøy, Steigen og Tysfjord torsdag kveld. Stortingsrepresentant for Nordland (Sp), Janne Sjelmo Nordås, styreleder ved KUN, ser at man bør se mer helhetlig på Skutvikfergas fremtid. Hun peker på at det er en næringspolitisk, fylkeskommunalt ansvar og antydet at man kunne prøve å finne løsninger med å opprette et prosjekt over tre til fem år.

– Det er viktig å se sammenhengen mellom næring og kultur, sa hun.

–Vi har også andre typer virkemidler, skyter Anja Hjelseth inn.

Begge fikk også en omvisning ved Hamsunsenteret og et prat med Frank Olsen ved Hamarøy Hotell.

–Både Skutvikferga og arkitekturreiser bøs sees i en større sammenheng, mente de to.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Stortingsbesøk i Hamarøy" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.