Jon Tørset og Asle Schrøder hadde en rask veiprat med Magnar Hansen, som bor på Røtnes. Og Røtnesveien (i bakgrunnen) er en av veistrekningene som det nå kreves asfalt på.

Tørset i Steigen

Sist uke var Senterpartiets førstekandidat til fylkestingsvalget, Jon Tørset, på Steigenvisitt. Da handlet det om vei og landbruk.

Publisert
11. september, 2011 klokken 14:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 11. september, 2011 klokken 14:00
Oppdatert: 11. september, 2011 klokken 12:54
Gårdsbesøk
Fylkespolitiker Jon Tørset ble imponert over Hans Einar Stendals orientering om nyfjøset til rundt ni millioner kroner. Partifelle og ordfører Asle Schrøder (t.h.) var også med.
næringsliv
Bøteriet AS

Bøteriet AS

Nyproduksjon og vedlikehold av utstyr til fiske- og oppdrettsnæringen.

Din bedrift her?Flere bedrifter


Tørset fikk først møte en veibruker som ikke var spesielt imponert over at 12,5 kilometer vei på Engeløya, og den 2 kilometer lange Røtnesveien fortsatt er uten asfalt. Magnar Hansen var også irritert over at manglende vedlikehold ikke vises når det kommer besøk.
- Vanligvis klattes det bare litt grus i de verste hullene, men dagen før Tørset kommer på besøk blir grusveien skrapt skikkelig. Det irriterer meg kraftig. Men nå er det på tide at denne veien blir asfaltert, sa Hansen.
- Jeg er helt enig. Og dersom vi kommer i posisjon vil vi bruke 100 millioner kroner mer per år på vei enn dagens fylkesråd - pluss 80 millioner til vedlikehold, og da blir grusveier asfaltert. Det betyr også av vi vil se på et mulig fergeleie i Langnesvika slik at Kystveien kan komme til Steigen, sier Tørset.

Opprinnelig hadde fylkesråd May Valle lovt at denne asfalteringen skulle skje i 2013, men nå er den flyttet til 2014 i økonomiplanen. Senterpartiet vil nå prøve å få den inn på listene for asfaltering av "gamle" fylkesveier i 2013.

Gårdsbesøk

Det ble også tid for et gårdsbesøk hos Hans Einar Stendal som nylig har bygd ny storfjøs til ni millioner kroner. Stendal orienterte om byggeprosessen og hadde mange tanker om landbrukspolitikken, blant annet hvor viktig det er med status.
- Jeg skulle ønske at Kongen i nyttårstalen takket landbruket for at de produserer ren og god mat. Egenverdi, status og forståelsen for viktigheten av landbruket må til for at ungdom skal satse på dette yrket, sa Stendal blant annet og trakk fra Vega som et glanseksempel.
Steigen opplever nå for første gang at melkekvoter selges ut av kommunen, og både Hans Einar Stendal, Asle Schrøder og Jon Tørset var enige om at det må ses på investeringsmidlene slik at det også blir liv laga for bruk med 20-25 melkekyr. Potten er rett og slett for liten, mente de.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Tørset i Steigen" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.