Vanskelig budsjett

- Vi har et usedvanlig dårlig bakteppe i forhold til neste års budsjett, og er milevis unna et realistisk budsjett. Rå-budsjettet mangler fortsatt 7,5 millioner kroner, så det blir en kjempeutfordring å få det i balanse.

Publisert
25. oktober, 2013 klokken 09:34

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 25. oktober, 2013 klokken 09:34
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Middagsbuffét

Hver søndag kl. 13-18 har vi middagsbuffét til kr. 225,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser

Det sa rådmann Roy Hanssen i innledningen til Steigen formannskaps drøfting om budsjettet for 2014. Han viste blant annet til at kommunen fikk bare 2,5 millioner i nominell vekst for 2014, mens lønn og pensjon øker med 10 millioner fra 2013 til 2014. Etatslederne gjorde rede for sine budsjettforslag, men det var ikke mange kroner å hente der. Selv nedlegging av Nygårdsheimen på Leines ble utsatt fordi det er flere brukere nå. Fred Eliassen (Ap) ønsket å avvikle både Toppen og Nygårdsheimen, og bygge nye omsorgsboliger i tilknytning til Steigentunet. At Nordlandssykehuset har sagt opp preobs-avtalen med kommunen opprørte også politikerne.

- At vi plutselig mister 800.000 kroner på denne måten er ikke politisk akseptabelt. De skyver dette over på kommunene alt for tidlig. Det er rett og slett kjipt, sa Fred Eliassen (Ap).

Helse og omsorgsleder Siv Johansen lovte sak om dette, omsorgsboliger og legevakt senere.

Skolestruktur

Oppvekstsjef Vegard Danielsen sa det ikke var mulig å spare penger med så mange enheter å drifte, og på spørsmål fra Salve Kildahl (Sp) om skolestrukturen kunne han opplyse at flytting av alle mellomtrinnene til Leinesfjord kan gi 1,5 millioner i sparte kostnader per år, og nedlegging av Nordfold skole 2,6 millioner i året.  Han mente det var realistisk med tre skole i kommunen, en i sør, en i midten og en i nord. Da kom piggene ut på politikerne.

- Det er en investering i framtida å ha barnehage, skole eldreomsorg i grendene, sa Kjersti Gylseth (V) og fikk full støtte fra Kjersti Olsen (Rødt).

PUD leder Tordis Sofie Langseth la fram et estimert budsjett for Allhuset som viser at det vil koste kommunen 285.000 kroner det første halvåret.

- Vi konkluderer med at vi ber administrasjonen komme med konkrete kutt til neste møte, inklusiv både skole og helse, sa ordfører Asle Schrøder (Sp) til slutt og fikk følgende kommentar fra rådmann Roy Hanssen:
- Administrasjonen har lagt fram kutt unna for unna, men alle er blitt nedstemt av dere. Så hva får deg til å tro at det skal bli så mye lettere neste gang?

- Vi må bare prøve igjen, svarte ordføreren.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Vanskelig budsjett" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.