Fred Eliassen varsler kamp om Sivilforsvarets base i Steigen.

Varsler kamp om Sivilforsvaret

Varaordfører Fred Eliassen (Ap) i Steigen er opprørt over Hamarøy kommunes utspill for å samle Sivilforsvaret i et nytt bygg på Innhavet, og dermed kanskje frarøve Steigen den største FIG-gruppen i Nord-Salten.

Publisert
06. juni, 2014 klokken 12:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 06. juni, 2014 klokken 12:00

- Jeg fikk i oppdrag å sjekke ut dette med Sivilforsvaret i forbindelse med at Hamarøy har planer om å samle blålysetatene på Innhavet, og det er helt klart at her må det kjempes med nebb og klør, for Sivilforsvaret skal vi ha i Steigen, sier Fred Eliassen.

- Det kommer nemlig for en dag at Sivilforsvaret i Nordland har fått i oppdrag å fjerne én plass, og der har Hamarøy kommet på banen og tilbyr seg å bygge et nytt bygg på Innhavet der også Sivilforsvaret kan få plass, og dette medgir Sivilforsvarets leder i Nordland er interessant, men samtidig oppfordrer han Steigen til å finne gode alternative lokaler i Steigen. Og en av grunnene til at Sivilforsvaret er så viktige for Steigen er at det består av en FIG-gruppe på nesten 30 medlemmer, mens det i Hamarøy er under 10. Gruppen i Steigen skal selvsagt hjelpe Hamarøy når det trengs, men dersom alt blir flyttet til Innhavet kan det få konsekvenser for rekrutteringen som har vært stor i Steigen de siste årene. Vi kan ikke gi slipp på et høyst oppegående Sivilforsvar som gang på gang har vist sin berettigelse når behovet er der, sier Eliassen.

Har bommet alvorlig

- Det er en meningsløs måte Hamarøy driver dette fram på når de via en mail til rådmannen gir oss et par dagers frist til å uttale oss om så viktige ting som politiet og Sivilforsvaret. Jeg kan kanskje beskyldes for å være vanskelig, men de har jo lagt opp til dette selv. Og jeg ser klart at de har lagt om strategien. Nå fatter de vedtak som berører Hamarøy og Tysfjord, mens de på en måte holder Steigen utenfor, samtidig som de meget godt vet at Steigen sitter på de største ressursene på alle disse områdene. Så jeg føler at de jobber i kulissene med både politi og Sivilforsvar, og så kaster de det over oss med bare et par dagers frist på å uttale oss. Jeg har derfor tatt initiativ til å samle alt som kan krype å gå innen politi, Sivilforsvar, hjelpekorps, ordfører og politisk toppledelse slik at vi får alle fakta på bordet, og så får vi reagere ut fra de opplysningene vi får fram da. Vi må blant annet finne et nytt lager for Sivilforsvaret. Og spør du meg så må vi bare bygge. Jeg har også sett at ordføreren i Steigen har våknet og ved flere anledninger valgt å se mot Bodø, ikke minst etter det som skjer i Hamarøy. At ordføreren i Hamarøy legger til rette for utvikling i egen kommune må han få lov til, men han må vare seg vel for å legge opp til et løp der det forventes at vi skal komme diltende etter. Da har han altså bommet alvorlig, varsler Eliassen.

Oppdatert

Da ordfører Asle Schrøder orienterte formannskapet om Sivilforsvarssaken sist tirsdag ville PUD-leder Tordis Sofie Langseth vite om statusen var oppdatert, for de hadde nylig utvidet lagerkapasiteten til Sivilforsvaret i kommunens lager på Stormyra, og hennes inntrykk var at de var fornøyd med dette. Schrøder svarte at han dagen før hadde snakket med den lokale lederen, men sa han ville sjekke ut dette før han gikk videre med saken.


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Varsler kamp om Sivilforsvaret" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.