Styremedlemmene Solveig W. Hansen (t.v.) og Solbjørg Jakobsen i Bogen Kultursenter er skuffet over at formannskapet ikke hørte på deres argumenter, eller tok hensyn til at de hadde fått 181 underskrifter fra folk som støttet at bygda skulle overta Bogen skole.

Vil selge Bogen skole

Formannskapet i Steigen gikk sist onsdag med fem mot to stemmer inn for at Ståle Pettersen og Nordsalten VVS skal få kjøpe Bogen skole for 500.000 kroner.

Publisert
03. juni, 2011 klokken 09:07

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 03. juni, 2011 klokken 09:07
næringsliv
Nordnorsk Ferdigplen A/s

Nordnorsk Ferdigplen A/s

Produserer ferdig plen for Nord-Norge

Din bedrift her?Flere bedrifter

- Det er et utrolig engasjement i Bogen-området for denne saken, og vi har allerede 181 underskrifter, digitalt og på papir, så det håper vi gjør inntrykk på politikerne, sa styremedlemmene i Bogen Kultursenter, Solveig W. Hansen og Solbjørg Jakobsen, før møtet. Men verken underskriftslister, Facebook-aksjon, utdelte skriv fra diverse parter eller tilstedeværelse i møtet gjorde det inntrykket på formannskapet som medlemmene i de hadde håpet på. Politikerne viste heller til at aksjonen framstiller Bogen-samfunnet som delt i denne saken. Blant annet fordi en annen gruppering har samlet inn nærmere 80 underskrifter for salg, og fordi mange underskrifter er kommet fra folk langt fra Bogen. - Dette er en vanskelig sak. De har jobbet godt i Bogen, men samtidig virker det litt urealistisk. Problemet mitt er det som ble sagt på folkemøtet i Bogen. Der fikk bygda inntrykk av at de kunne overta skolen dersom de fikk et seriøst selskap opp å gå, og det har de klart, sa Torhild Nilsen (Krf). Det som bekymret politikerne mest var å bli sittende med vedlikeholdsansvaret dersom ikke kultursenteret viste seg liv laga, men også situasjonen Taekwondo-klubben ville komme i ved et eventuelt salg. Ordfører Asle Schrøder opplyste at han hadde hatt flere møter med klubbleder Morgan Nygård, og konkludert at det var mulig å løse problemet inntil allhuset eventuelt blir en realitet. - Jeg synes ordføreren har strukket seg svært langt for å imøtekomme ønsker fra partene i denne saken, men en underskriftskampanje ikke mitt syn på saken. I dag har vi en kjøper, det har vi kanskje ikke om tre år. Og vi kan komme i en tvangssituasjon dersom denne grupperingen ikke klarer å vedlikeholde den store bygningen. Jeg har dessuten en mistanke om at de som kjører denne saken også er mest imot allhus, sa Kjell T. Arntsen (Høyre) som også viste til at kommunen over en femårsperiode ville spare over en million kroner på å selge, og at et salg ville gi Bogen en ny giv. Fred Eliassen (Ap) var villig til å gi hele kjøpesummen, pluss et par-tre hundre tusen - og et lån, slik at bygda kunne skaffe seg et nytt forsamlingslokale, men fikk liten støtte. Agnar Hansen (Sp) ville stoppe salget for å gi Bogen-samfunnet - og Bogen Kultursenter, mer tid til å komme med en plan for bruk og vedlikehold av skolen. Saken var tydeligvis vanskelig for mange, men det endte altså med at de gikk inn for innstillingen - altså salg, med fem mot to stemmer. - Vi er både skuffet og overrasket over at de ikke tok hensyn til noen av gode argumentene vi hadde lagt fram, men nå står vi på videre til kommunestyrets behandling den 15. juni, sa Solveig W. Hansen og Solbjørg Jakobsen etter møtet.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Vil selge Bogen skole" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.