Vil selge Skippy

Formannskapet i Steigen vedtok torsdag enstemmig at Grøtøy Gamle Hovedgård ved Line Hvoslef og Trond Lohne skal få kjøpe Skippybygget for 200.000 kroner.

Publisert
08. februar, 2014 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 08. februar, 2014 klokken 08:00
folkets bilder
Stetind

Stetind

Foto: Bjørnar M. H. Pettersen

Alle omkostninger i forbindelse med salget skal dekkes av kjøper, og bygget skal brukes av kommunen fram til 20. august i år. Det forutsettes også at tømmeplass for bobiler videreføres på tomta.

Hvoslef og Lohne har planer om å gjøre om bygningen til Kunsthus med flere atelierer, der Hvoslef skal disponere ett av dem. Dette vil også kunne gi arbeidsplasser på sikt. Taksten på bygningen var på 530.000, men kommunen har tidligere erfart at det er vanskelig å selge slike bygninger til takst, og budrundene viser at markedet ikke er villig til å gi mer enn 200.000. Og dette ble det debatt av.

- Jeg synes det er imponerende hvilke planer de for dette bygget, men er glad for at noen vil kjøpe det. Jeg ville ikke gjort det. Og jeg håper virkelig at de får til det de har skissert her, så slå til, sa Robert Dearsley (Pensjonistpartiet).

- Jeg synes det er urimelig at vi selger dette bygget for 200.000. Dette er litt av indrefileten i Leinesfjord, og det er øyet som ser når vi snakker om hva det er verdt. Prosjektet er interessant, men 200.000 er for lite for 1,7 dekar med havutsikt og nærhet til småbåthavn, sa Thor Holand (V) som hadde en følelse av at kommunen ofte kjøper dyrt og selger billig, og han fikk full støtte fra Elisabeth Hetzler (H).

- Huset har en fantastisk beliggenhet, men jeg mener prosjektet kan gi så mye tilbake til kommunen at det er verd den lave prisen, sa Kjersti Olsen (Rødt).

Holand så gjerne at kommunen så på saken på nytt med tanke på alternativt bruk, og at det ble sett mer nøye på hvordan kommunen avhender eiendom, men valgte etter hvert å gå inn for innstillingen.


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Vil selge Skippy" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.