Nok en eventyrer til Steigen

ReiselivFor kort tid siden kjøpte nok en eventyrer ei egen øy i Steigen. Randi Skaug, kanskje mest kjent for å ha padlet Nord–Norge på langs i NRK-programmet ”Sakteruta”, kjøpte Naustholmen i Steigen og ble dermed nabo til Børge Ousland.

Mat som Opplevelse

ReiselivHege Ruud ledet Kobbelv Vertshus i ti år. Nå satser hun med eget selskap og vil gjennom Heges Matopplevelser AS gi deg en smakfull og ekte matopplevelse, med basis i den nord-norske naturen og faunaen.

Nytt friluftkart

ReiselivNytt friluftskart for Salten skal utgis rundt St.Hans tider, hvis det planlagte tidskjemaet holder. Sist onsdag var engasjerte personer fra Hamarøy kommune sammen med Bjørn Godal fra Salten Friluftsråd samlet på Hamarøy Hotell for å revidere og fornye informasjonen fra det forrige kartet, som ble utgitt i 2004.

Les mer i papiravisa eller i eAvis

 

Hamsuns Rike uten daglig leder

ReiselivEtter mange år som daglig leder i Reiseliv i Hamsuns Rike (RHR), slutter Bente Melby Ness i stillingen. Det er en styrt prosess, ettersom det pågår endringer i organisering av reiselivet i hele Salten.

Voldsom juli-vekst på Skutvik-Svolvær

ReiselivFylkeskommunen beskyldes for å ha «gjemt bort» Skutvik-sambandet.  Aktuell statistikk fra Torghatten Nord slår imidlertid klart fast at det har man i så fall ikke lyktes med.

Satser på Storjord

ReiselivEdmundas Cikas (35) kom til Storjord i Tysfjord for tolv år siden. I sommer etablerte han eget firma som skal lokke enda flere turister til vakre Tysfjord.

Jubileumsfest på fyret

KulturReiselivI går torsdag startet feiringen av Tranøy Fyr. Til stede var selveste kystdirektør Kirsti Slotvik, som sammen med både Kystverket, Kystmuseet, Fylkesmann og den siste fyrvokteren, ikke fikk fullrost dagens vertskap nok.
- Uten et vertskap som dette vil aldri fyret ha kunnet fremstå slik det gjør i dag, mener Stolsvik.

Millioner til lulesamisk reiselivsutvikling

ReiselivNordland fylkeskommune har nylig innvilget Árran lulesamisk senter nærmere 1,4 millioner kroner til gjennomføring av et prosjekt kalt "Samisk reiseliv i lulesamisk område".

Full ferje – men ingen servering

ReiselivB-ferja over Tysfjorden frakter daglig mellom 500- 800 passasjerer, til sammen godt over 22 000 passasjerer i løpet av den seks uker lange sesongen. Men ingen av de reisende får kjøpt seg en matbit eller en kopp kaffe, siden begge kaféene er avstengt.

–Tidenes beste turistsesong!

ReiselivDet sier Rita Christensen ved Hamarøy Fiskecamp. Og det sier litt etter mer enn tjue års drift av den populære campingplassen på Presteid.


Neste side

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.