Ferga Skutvik-Svolvær kunne vise til solide trafikktall sommeren 2011. Det ser ikke ut til å imponere verken Torghatten Nord eller Nordland fylkeskommune. Kanskje blir det behov for en ny fergeaksjon?

- Slikt blir det bråk av!

På Bodø Næringsforums samferdselskonferanse forleden ble begrepet Lofotfergene presentert.  Men Skutvikferga ble ikke nevnt med et ord!

Publisert
18. mai, 2012 klokken 16:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Børge Strandskog
lokalavisa@nord-salten.no
Publisert: 18. mai, 2012 klokken 16:00
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Kakebuffét

Hver lørdag kl. 10-16 har vi kakebuffét til kr. 85,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser

Det var Torghatten Nords direktør Bjørn Laksforsmo som omtalte og presenterte det nye merkenavnet på fergekonseptet i Vestfjordbassenget, og hans innlegg oppfattes som både Torghattens og Nordland fylkeskommunes visjon for reiselivet i landsdelen i kommende år. Og altså uten å nevne sambandet Skutvik-Skrova-Svolvær i det hele tatt.  Det opprører Hamarøy-ordfører Rolf Steffensen, som selv var til stede på konferansen.

- Det ser ut til at trafikken langs E6 mot Nordkapp skal sluses mot Bodø og derfra med ferga til Moskenes og videre nordover gjennom Lofoten! Ikke ett ord om hva dette i så fall vil innebære for reiselivet i Nord-Salten og Ofoten, sier Steffensen - som påpeker at både Destinasjon Lofoten og Reiseliv i Hamsuns Rike, Lofotrådet og Salten regionråd har advart mot en slik utvikling, og derfor vært tindrende klare på at  Skutvikferga må og skal bestå!

- Ferga er en viktig og veletablert livsnerve mellom Lofoten og Salten. Dessuten er den et foretrukket samband i reiselivssammenheng. Hvordan Laksforsmo får seg til å fremme en så kontroversiell visjon, enn si finne dekning for det han sier inn mot reiselivet, er meg en gåte, sier en opprørt Hamarøy-ordfører.

De fire nye fergene til Torghatten Nord koster tilsammen omkring 1 milliard, og skal betjene sambandene Bodø-Moskenes og Bognes-Lødingen. "Landegode" skal inn i trafikk på Bodø-Moskenes allerede til sommeren, mens de øvrige tre - "Værøy", "Barøy" og "Lødingen" - vil bli levert i 2013.

Steffensen oppfatter det som merkelig at både Torghatten og fylkeskommunen tydelig ønsker mer av Lofot-trafikken via Bodø, uten å reflektere over de belastningene som turister og andre reisende utsettes for gjennom en fire timer lang overfart over åpent hav fra Bodø til Lofoten. Mens et godt og populært fergealternativ ikke nevnes

- Det synes åpenbart at Skutvikferga ikke finnes i det fremtidsbildet som både selskapet og fylkeskommunen nå tegner. La det være sagt i klartekst, slikt blir det bråk av! sier Rolf Steffensen.

Nå vil ordføreren ha fylkespolitikerne på banen med klare meninger om Skutvikfergas fremtid.  Spesielt viktig i en tid når fylkeskommunens økonomiplan for årene fremover skal behandles, visstnok allerede i juni.

- Så langt har KrF's Mona Hamnes tatt et klart standpunkt for Skutvik-ferga.  Det bør  også andre gjøre, sier Steffensen.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "- Slikt blir det bråk av!" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.