Agnar Ekteparet Tegnander og Unn-Merete Fageli ble godt tatt imot av vertskapet på Hamsungalleriet. Foran fv Agnar Tegnander og Unn-Merete Fagerli sammen med vertinne Berit Kaasli Klarer og guide Åslaug Solem. Bak fv. vert Heinz Klarer (konditor og mesterbaker av søte fristelser!) sammen med ungdommene Aurora og Emil, som hjalp til under lørdagens kunstauksjon.

Fikk tilslaget på Norges vakreste fergereise

Bedrifter i Hamsuns Rike og Lofoten auksjonerte under fjorårets TV-aksjon bort en fire dagers reiselivspakke for to. Ekteparet Tegnander/Fagerli fra Trondheim var sist helg på en rundtur i et fantastisk vær, og fikk oppleve både Svolvær og Hamarøy fra sitt beste.

Publisert
12. juni, 2014 klokken 10:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 12. juni, 2014 klokken 10:00
folkets bilder
Morgenrød himmel

Morgenrød himmel

Bildet er tatt kl 07.00 om morgenen på tur ned til Kalvik i februar. Foto: Oddrun A. Pedersen

Så nå er vi spente. Er Svolvær-Skutvik sambandet Norges vakreste fergereise?

– Ja det var en flott tur over, men jeg må nok innrømme at jeg synes turen ut fra Brønnøysund til Vega også er en fantastisk flott tur, smiler Unn-Merete Fagerli, som legger til at de har hatt noen fantastiske dager i regionen.

– Jeg har jo snakket om at jeg har hatt lyst til å reise til Lofoten og når mannen sa han hadde fått tilslaget på auksjonen så passet jo det bra, smiler hun.

Fagerli er overlege ved St. Olavs Hospital, mens hennes mann Agnar Tegnander er overlege ved Teres Rosenborg (tidl. Rosenborgklinikken). Han har også vært lege for kvinnelandslaget i fotball i perioden 1995-2000, og har for vane å by på TV-aksjonen.
– Jeg pleier å by ja, og da jeg så at fergereisa var lagt ut, syntes jeg den var interessant, smiler han.

Utvikler skreddersydde reiser

Dermed bidro bedriftene ved Vestfjorden med inntekt til demensforskningen og fikk samtidig bidratt til god markedsføring av regionen. Reiselivspakken, med "Norges Vakreste Fergereise" besto av reise med hurtigbåt fra Bodø til Svolvær og overnatting på Thon hotell Lofoten. Kunst- og kultursafari i Svolvær for deretter å ta Norges vakreste fergereise fra Svolvær til Skutvik og overnatting på Sentrumsgården Motell på Oppeid. Arkitektur- og æventurvandringer på Hamsunsenteret ble det også tid til, middag for to på Tranøy Fyr og kunstsafari og kunstauksjon på Hamsungalleriet.

– Det var særdeles flott ved Tranøy Fyr, smiler ekteparet, som altså fikk et strålende vær i de fire dagene de var her.

De framhevet den flotte guidingen de fikk i Svolvær, med en erfaren og entusiastisk guide (Johnny Kløften) og synes også at personlig kontakt og møte med kjentfolk som tok dem med og ga av seg selv, gjorde kunst, natur- og matopplevelsene enda bedre.

– De ulike komponentene i pakken er gitt som gave fra bedriftene. I tillegg til allerede nevnte bedrifter, har Nord-Salten Auto, Torghatten Nord, Vågan og Hamarøy kommuner bidratt, forteller en av initiativtakerne, Åslaug Solem.

–Bedriftene ønsker å synliggjøre hvilke fantastiske muligheter som ligger i regionen. De to reiselivsdestinasjonene Lofoten og Hamsuns Rike er knyttet sammen av Norges vakreste fergereise, som ikke bare er en reise fra A til B, men en opplevelse i seg selv. Denne pakken viser også litt av mulighetene Vestfjordsambandet gir. Opplevelsene som ligger i pakken er kun et lite utvalg av det man kan by på i regionen, sier politikeren, reiselivsoperatøren og daglig leder i Hamarøy Vekst, Åslaug Solem, som blant annet fikk tips om at man bør markedsføre disse turene under skreddersydde reiser, fremfor å bruke ordet reiselivspakker. Dermed fortsetter bedriftsnettverket i Hamsuns Rike sine opplevelsesproduksjoner rettet mot nettopp slike skreddersydde opplevelser.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Fikk tilslaget på Norges vakreste fergereise" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.