Arkiv Bente Ness/Sigurd Schultz. Mangeårig daglig leder i Reiseliv Hamsuns Rike, Bente Melby Ness slutter i stillingen. En reorganisering av destinasjonsselskapene i Salten er ventet å være på plass i løpet av 2015. Styreleder i RHR, Sigurd Schultz maner til samarbeid både lokalt og regionalt, til beste for reiselivet i Nord-Salten og fylket for øvrig.

Hamsuns Rike uten daglig leder

Etter mange år som daglig leder i Reiseliv i Hamsuns Rike (RHR), slutter Bente Melby Ness i stillingen. Det er en styrt prosess, ettersom det pågår endringer i organisering av reiselivet i hele Salten.

Publisert
19. desember, 2014 klokken 07:57

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 19. desember, 2014 klokken 07:57
næringsliv

– Styret i RHR er bevisst på verdien av merkevaren vår. Vi vil fremover ha et aktivt fokus på å vedlikeholde og styrke markedsføringen av vårt reiseliv, i et nært samarbeid med kommunene og medlemsbedrifter, sier styreleder Sigurd Schultz.

Han bekrefter at man har en god dialog med Visit Bodø, som har fått i oppgave å lede Prosjekt Stor- Salten og reorganisering av reiselivet i Salten.

– Det vil bli holdt møte i Hamarøy i midten av januar og egne møter for hver kommune. Det er for å kartlegge forventninger og muligheter med en ny organisering av reiselivet, sier Schultz.

Han er overbevist om at reiselivet i Hamsuns Rike vil bli styrket ved en større felles organisering og samarbeid.

– Jeg har hele mitt yrkesaktive liv flagget samarbeidsflagget og et bredt samarbeid er relevant for oss og jeg er sikker på at den langsiktige og målrettede merkevaren som RHR har utviklet vil stå godt også innenfor et større samarbeid. Et godt lokalt samarbeid vil gi god effekt, mener Schultz.

Honnør

Han gir honnør til Bente M. Ness, som siden august 2007 har bidratt til løfte fram Hamsuns rike som et spennende reisemål.

– Hun har bidratt i utviklingsprosjekter, kampanjer og presseomtale av regionen, som er gjennomført i samarbeid med medlemsbedrifter, omkringliggende destinasjoner, Nord Norsk Reiseliv AS, Nordland fylkes kommune og Innovasjon Norge. Min intensjon som styreleder er å få på plass ny daglig leder, men inntil det skjer, vil styret ta hånd om driften, frem til årsmøtet.

Selve reorganiseringen og eventuell sammenslåing av destinasjonsselskapene tror Schultz vil skje i det nye året.

–Målsettingen er 2015, men det mer realistiske er nok i 2016, sier han og understreker at de lokale aktørene må vøre aktive for å utvikle et godt samarbeid og gode produkter.


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Hamsuns Rike uten daglig leder" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.