Elisabeth Kristoffersen (30) overtar den daglige driften av Kobbelv Vertshus, og dermed får Hege Ruud (47) flere muligheter for å konsentrere seg om videreutvikling av arktisk meny og andre aktiviteter tilknyttet vertshuset i Sørfold, som er mer enn et stoppested langs E6. – Dette blir et spennende samarbeid som vi ser frem til og målet er å forbedre versthuset både med eksepsjonelt god nordnorsk mat, morsomme opplevelser og vertskap i verdensklasse, smiler jentene, her med naturskjønne Sørfjorden i bakgrunnen. Foto: Niclas A. E. Mikkelsen.

Ny daglig leder på Kobbelv Vertshus

Lørdag 1. mars hadde Elisabeth Kristoffersen (30) sin første dag som daglig leder ved Kobbelv Vertshus. Hege Ruud (47) overlater den daglige driften og frigjør dermed mer tid til videreutvikling av bedriften samt mer familietid.

Publisert
08. mars, 2014 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 08. mars, 2014 klokken 08:00
næringsliv
Coop Steigen SA

Coop Steigen SA

Avd. Leinesfjord- tlf. 757 78 103
Avd. Leines- tlf. 757 78 434
Avd. Nordfold- tlf. 757 79 108

Din bedrift her?Flere bedrifter

–Prosessen har pågått i ett års tid, fra jeg gjorde opp status og til nå at styret har gått med på denne styringsmodellen, sier Ruud, som har styrt skuta på vertshuset i Sørfold i ni år. Det har vært knallhard jobbing og hun har også vært en markant aktør i Hamsuns Rikes profilarbeid på messer både i inn- og utland. Nå ønsker Ruud å konsentrere seg mest om å videreutvikle den arktiske menyen med spennende lokalprodusert mat og forskjellige prosjekter knyttet til vertshusets aktiviteter.

–90 prosent av søkerne hadde kokkefaglig utdannelse, men den kompetansen har vi jo så jeg synes Elisabeths bakgrunn, kompetanse og formidlingsevne er et steg i riktig retning og vi vil utfylle hverandre godt, mener Ruud.

Satser på kultur og mat

Elisabeth Kristoffersen kommer opprinnelig fra Berlin, men har bodd i Norge siden 2004. Hun har en mastergrad innen nordisk viking- og middelalderkultur fra Universitetet i Oslo.
- Kobbelv Vertshus satser sterkt på formidling av lokal kultur og historie. Det er derfor veldig kult at studiene mine er relevante i min nye jobb, sier den nylig tiltrådte lederen, som synes at denne jobben er midt i blinken for henne. Hun har også erfaring med ulike oppgaver innen administrasjon, vertskap og opplevelsesbasert turisme ved blant annet Oslo Guidebureau, Kulturhistorisk museum og Norsk Folkemuseum i Oslo. Hennes mann er fra Tverlandet og familien på tre flyttet til Sørfold for et halvt år siden.

–Det er flott å ha besteforeldrene i nærheten til vår sønn på 3 år. Nå må jeg bare få tatt meg førerkort, smiler Kristoffersen, som ikke har hatt behov for nettopp det i Oslo og Berlin.

God omsetningsøkning

I disse dager får både kontorene og fasaden en oppgradering og vertskapet ser frem til sommersesongen. For målet er å by på mange gode opplevelser i og rundt vertshuset, noe Ruud har jobbet kontinuerlig med siden hun tok over som daglig leder i 2005. Sammen med blant andre Sørfold kommune har de kommet langt i å formidle alle de gode turrutene i området.

–Jeg ønsker å videreutvikle tunnelmiddagen og tilrettelegge bedre for det praktiske arbeidet med det konseptet. Og så har jeg også tenkt å ta meg noen flere toppturer, smiler 47-åringen, som altså satser på mer uteliv i naturskjønne Sørfold og ikke minst mer tid med familien.

–Jeg går ned i en 60 prosent stilling. Jeg har tross alt en mann som jobber på havet og har to barn så jeg tror dette blir bra. Og nå overlater jeg alle permer, papirarbeid og vaktlister til Elisabeth, smiler Ruud, som på det mest hektiske har 22 ansatte på lønningslista.

Fjorårets omsetning ved vertshuset ga en fin økning fra 2012.

–Vi omsatte for vel åtte millioner kroner i fjor, men ser at det er enda er mer å ta ut, sier Ruud, som også har planer om å synliggjøre vertshusets fantastiske beliggenhet bedre, sett fra E6.

–Det er alltids noe å ta tak i. Jeg tror vi vil heve kvaliteten i mange ledd ved å organisere oss slik vi gjør nå, avslutter en alltid dynamisk Hege Ruud.


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Ny daglig leder på Kobbelv Vertshus" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.