SENTRALE AKTØRER i Nord-Salten Utvikling AS, Frode Edvardsen og Harald Normann (t.h) Normann er styreleder i selskapet, mens Frode Edvardsen har vært daglig leder i Ulvsvåg Gjestgiveri. Foto fra åpningen av “nygjestgiveriet” i 2007.

Salg før sommeren?

-Prosessen er fremdeles i en tidlig fase, men vi regner med å gjennomføre salget av Ulvsvåg Gjestgiveri før sommeren, forteller styreleder i Nord-Salten Utvikling AS, Harald Normann, til Lokalavisa.

Publisert
27. april, 2011 klokken 07:58

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Børge Strandskog
lokalavisa@nord-salten.no
Publisert: 27. april, 2011 klokken 07:58
opplevelse

Istoppen i Helldalen

Star Star Star Star Star

Klatringen går bratt oppover og merkingen er tidvis dårlig. Helldalisen virker utilnærmelig der isbeen storslått ruver i 1351 meters høyde.

Din opplevelse her?Flere opplevelser

Det idealistiske og i stor grad dugnadsdrevne lokale aksjeselskapet Nord-Salten Utvikling AS overtok den tradisjonsrike reiselivsbedriften for noen år siden.  Sommeren 2007 inviterte man til nyåpning, og siden den gang har det nyrenoverte gjestgiveriet vært i drift ved hjelp av ulike drivere, innleid hjelp og betydelig dugnadsinnsats. – Det har aldri vært intensjonen at Nord-Salten Utvikling  AS over tid skal drifte gjestgiveriet.  Når vi nå snart sluttfører arbeidene med nytt servicebygg og en ny, stor hytte med to familierom, anser vi vår oppgave for fullført.  Ulvsvåg Gjestgiveri fremstår nå med svært høy standard, 13 utleieenheter og gode utviklingsmuligheter, mener Normann.

Dermed har det vært klart for en ny fase.  Gjestgiveriet ble avertert til salgs med en antydet salgssum på 5,7 millioner for en tid tilbake, og Nord-Salten Utvikling AS har allerede vært i forhandlinger med det som oppfattes som svært seriøse kjøpere.  Harald Normann håper at alle formaliteter vil være på plass før sommeren. Etter planen skal kjøpekontrakten signeres i løpet av mai. Da selges eventuelt hele eiendommen med påstående hus.  Det eksisterende Ulvsvåg Gjestgiveri AS fusjoneres inn i Nord-Salten Utvikling AS. De lokale ildsjelene kommer til å drive gjestgiveriet over sommeren før de nye driverne og eierne tar over.

Harald Normann og Nord-Salten Utvikling AS er fornøyd.

-Selv oppfatter jeg det som avgjørende at drivere og eiere er de samme personene.  Da kan man sette "tæring etter næring" når det trenges, og bygge seg opp gradvis og forsiktig.  At potensialet for Ulvsvåg Gjestgiveri er stort, det er jeg ikke i tvil om, avslutter Normann.

Også Sørkil Fjordcamping er til salgs.  Innehaver Dagfinn Jakobsen opplyser at det ikke vil bli gjennomført noe salg før eventuelt ved kommende årsskifte. – Denne sesongen kommer vi til å drive selv, forteller han.  Det har meldt seg en del interesserte kjøpere etter at det ble kjent at campingplassen var til salgs.

– Et par lokale henvendelser har det vært, pluss en utenfra, sier Jakobsen.  Sørkil Fjordcamping består av bryggehus og kai, samt flere campinghytter, til sammen 13 bygninger.  Dagfinn Jakobsen har antydet en salgspris på i underkant av 2 millioner for anlegget.

Ved årsskiftet ble driften av

Skutviks populære utested "Himmel og Hav" ble lagt ned ved siste årsskifte.  Siden den gang har man forsøkt å få nye eiere og drivere – uten å lykkes. – Vi har ingen aktuelle kjøpere, forteller en av innehaverne, Reidulf Pettersen. Han mener bestemt at  det være muligheter for dyktige og engasjerte mennesker å skape nytt liv i lokalene.

– Jeg kan love et godt tilbud til interesserte kjøpere, reklamerer han.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Salg før sommeren?" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.