Edmundas Cikas, daglig leder ved Tysfjord Turistsenter, har i sommer etablert eget selskap; Arctic Venture AS og jobber nå med å tilby naturbaserte aktiviteter, med base på Storjord i Tysfjord. –Bo- og serveringsfasiliteter har vi allerede og det er naturopplevelser folk kommer for, sier litaueren, som kom til Storjord for tolv år siden. Foto: Privat

Satser på Storjord

Edmundas Cikas (35) kom til Storjord i Tysfjord for tolv år siden. I sommer etablerte han eget firma som skal lokke enda flere turister til vakre Tysfjord.

Publisert
01. september, 2014 klokken 08:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 01. september, 2014 klokken 08:00
næringsliv
Coop Steigen SA

Coop Steigen SA

Avd. Leinesfjord- tlf. 757 78 103
Avd. Leines- tlf. 757 78 434
Avd. Nordfold- tlf. 757 79 108

Din bedrift her?Flere bedrifter

De siste seks årene har Edmundas jobbet fast ved Tysfjord Turistsenter. Sammen med kompisen Algirdas  Zilinskas (35) etablerte han i sommer eget turselskap, Arctic Venture AS. Målet er å tilby naturbaserte aktiviteter og få enda flere turister til Tysfjord.

–Vi har nylig etablert selskapet og er i gang med å tilby aktiviteter til ulike turoperatører, forteller Cikas, som ved ren tilfeldighet traff på Jan Skogvoll på en pub i Litauen for tolv år siden.

–Det var ren flaks. Vi begynte å snakke sammen og da jeg fikk tilbud om sommerjobb kom jeg hit. Nå har jeg jobbet fast ved Tysfjord Turistsenter de seks siste årene, forteller han.

Hva er det som får deg til å bli på Storjord?

–Jeg er veldig glad i natur og nordmenn, og spesielt glad i Nord-Norge, forteller han, på telefon mens han er ute på tur i det fine augustværet i Tysfjord.

Hvordan har sesongen ved turistsenteret vært i sommer?

– Det har vært bedre enn de siste årene og det er vi glade for. Nå setter vi oss nye mål for å gjøre det enda bedre, smiler den sympatiske litaueren, som altså har gjort tysfjerding av seg.

Fortsatt hvalsafari

Nå ser de mot vintersesongen og mener at Storjord er et godt utgangspunkt for både nordlysturisme og såkalt "fish & dish".

– Det betyr at man går ut og fisker selv og kommer tilbake og tilbereder også selv, med god veiledning og hjelp fra oss. Det har jeg tro på. Folk vil ha opplevelser, knyttet til ekte naturopplevelser og god mat, mener Cikas, som gjennom jobben ved turistsenteret har god kontakt med flere turoperatører.

For nå som silda har endret kurs, og dermed også spekkhoggerne, er det nettopp muligheten til å tilby og gjennomføre andre naturbaserte opplevelser som gjør at de to kameratene fra Litauen  har tro på konseptet. Bo- og serveringsfasilitetene finnes allerede, mens nettopp guiding og produktpakker trengs for å fylle senteret. Siden de er i oppbyggingsfasen er mye enda uklart, men de har både fjellturer og elgsafari på programmet.

–Vi har god kontakt med allerede etablerte turoperatører og jobber også med å knytte nye kontakter. Vi kjører fortsatt spekkhoggersafari og vi ha RIB-er i Andfjorden, der de fleste spekkhoggerne har holdt til de siste årene. Vi begynte med dette i fjor, og hadde god suksess med det og vil som sagt fortsette med dette. For neste sommer planlegger vi også flere sjø-og fjellaktiviteter, forteller Cikas, som er klar med både nytt selskap og ny iver for å videreutvikle Storjord som en turistbase for tilreisende fra inn- og utland.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Satser på Storjord" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.