Samles om kystriksvei langs Vestfjorden. Fv ordfører i Vågan kommune, Eivind Holst (H), ordfører i Hamarøy Rolf Steffensen (Ap) og ordfører i Steigen Asle Schrøder (Sp) er enige i at ferjesambandet Skutvik - Svolvær må sees i en større sammenheng. - Vi må få kystriksveien fra Bodø til Tromsø og da er det viktig at vi ikke kommer i bakleksa, sa Schrøder, som mente at Hamarøy har stått ganske så alene om å kjempe for ferjesambandets videreutvikling. Nå står de tre sammen om ikke bare å beholde Skutviksambandet men å videreutvikle det som en del av kystriksveien nordover.

Vellykket folkemøte om Skutvik-sambandet

Engasjerte sambygdinger fra flere kommuner, ildsjeler, næringsaktører og politikere møttes i går kveld i en fullsatt kultursal i Hamsunsenteret. Målet var å vise at sambandet har livets rett.

Publisert
14. august, 2013 klokken 14:44

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 14. august, 2013 klokken 14:44
Oppdatert: 14. august, 2013 klokken 17:04
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Middagsbuffét

Hver søndag kl. 13-18 har vi middagsbuffét til kr. 225,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser

Det var full enighet om at sambandet ikke bare skal fortsette å gå, men skal videreutvikles. Nordland fylkeskommune og representanter fra fylkesrådet glimret med sitt fravær, mens de fremmøtte viste stor enighet i at de siste årenes nedbygging av sambandet har ført til store konsekvenser for både inntjeningen i reiselivet og generelt. De eneste som ikke ser ut til å forstå tall og ringvirkninger er nettopp fylket, kom det frem.

– Det gjøres mye rart på fylket. Små endringer gjør store utslag. Jeg er skremt av udyktigheten fra Nordland fylkeskommune, sa blant annet ordfører i Vågan kommune, Eivind Holst.

Sammen med ordførerkollega i Hamarøy, Rolf Steffensen og kollega i Steigen, Asle Schrøder, vil han videreutvikle sambandet.

Les mer i fredagens papir - og nettavis.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Vellykket folkemøte om Skutvik-sambandet" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.