Arne B. Vaag (t.v.) fra Statsskog, rektor Mette Bolsøy, grunneiere Arne og Hillgunn Hansen og styrer i Engeløya barnehage, Wenche Bjerkås, etter overrekkelsen av gapahuken.

Fikk gapahuk i gave

Laskestad skole og barnehage fikk sin egen personlige gapahuk i gave fra Statsskog. Sist fredag ble den offisielt overrakt.

Publisert
04. juli, 2009 klokken 09:45

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 04. juli, 2009 klokken 09:45
Karl Andor, Pernille, Tuva, Sofie, Synnøve og Dagny har laget en bondegård med eget rom til de forskjellige dyrene (skjellene). De hadde aldri gjort dette før, og visste heller ikke hvilke skjell som representerte de enkelte dyrene.
folkets bilder
Steinbakkfjæra

Steinbakkfjæra

Foto: Britt Mary Paulsen


Det var Arne B. Vaag som sto for overrekkelsen. Vaag har tidligere arbeidet hos Statsskog, men er nå pensjonist. Han hadde imidlertid tatt på seg dette vervet, både fordi han er oppvokst i dette området, og fordi tildelingen egentlig skjedde i fjor.
- Vi delte ut to gapahuker i fjor, en til helsesportsenteret i Valnesfjord og en til skolen og barnehagen her på Laskestad. Men på grunn av at denne skulle stå på et værhardt sted måtte forberedelsene gå over litt lengre tid. Tømmeret er fra Nord-Trøndelag, og gapahuken – som er både stor og solid, er laftet der. Den er også smurt og stelt før oppsettingen. Statsskog ønsker å legge til rette for at barn og unge skal få et godt forhold til naturen, og bli gode brukere også videre i livet. Jeg er spesielt glad for å kunne stå for denne overrekkelsen ettersom jeg selv har brukt dette området mye, og jeg håper gapahuken vil gjøre området enda mer attraktivt og brukervennlig, sier Arne B. Vaag som fikk blomster av skolens rektor Mette Bolsøy.

 

Gapahuken ligger nede ved havet og Flaggsundet mellom Engeløya og Fløyfjellet på fastlandet. Elevene har kun et ti-minutters gange fra skolen til gapahuken – forbi bygdetunet. Skolens elever har selv gjort både grunnarbeider og oppsetting av gapahuken, godt assistert av lærer Sverre Henriksen, som også er en aktiv bruker av området på fritida.
- Jeg har nesten bodd her i fjæra. Her lagde vi bondegårder av steiner og rekved, med skjell som dyr. Og her kunne vi oppholde oss i timevis, sa Sverre Henriksen før han ga ungene i oppdrag å dele seg i grupper for å lage gårder i fjæra. Ingen fikk svele før de hadde laget gård.

Det utløste full aktivitet, og et utall varianter av bondegårder av stein og skjelldyr ble laget. Noen få visste hvilke skjell som var sau, geit, ku, hest og hund, men alle fikk godkjent – og svele i premie.

 

Det ble også gjort stas på grunneierne Hillgunn og Arne Hansen som har gitt grunnen som gapahuken står på til gratis benyttelse. De fikk blomster av barnehagens leder Wenche Bjerkås.
- Det skulle nesten bare mangle at vi ikke skulle bidra med grunn. Det er så alt for mange som sier nei nå for tiden, så noen må si ja. Dessuten er det bare artig – og positivt – at ungene liker dette området, og vil bruke det, sier det gavmilde paret.

Se eget bildegalleri


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Fikk gapahuk i gave" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.