Frilufstlivveileder. Asbjørn Daniel Davis (31) fra Valldal Møre og Romsdal er nytilsatt friluftslærer ved det nyetablerte forsøksstudiet ved Knut Hamsun skole på Oppeid.

Ny friluftslærer

Asbjørn Daniel Davis (31) fra Valldal på Sunnmøre er ansatt som friluftslærer ved det nye friluftsstudiet ved Knut Hamsun videregående skole på Oppeid.

Publisert
23. april, 2013 klokken 12:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 23. april, 2013 klokken 12:00
opplevelse

Dronningruta over Fløya

Star Star Star Star Star

Dronningruta er rundt 10 km lang og går fra Skånland (ca 2 km fra Bogen) til Holkestad.

Din opplevelse her?Flere opplevelser

Davis er en allsidig kar som i tillegg til masterstudier har jobbet med naturbasert turisme, leirskoler, og er klatre- og padleinstruktør Nå er han klar og spent på å flytte til Hamarøy og både lære fra seg og motivere elever til et liv i friluft.

– Jeg gleder meg veldig til å komme til Hamarøy og til å ta fatt på jobben. Dette blir kjempgøy, sier Davis til Lokalavisa.

Han har en bachelor i friluftsliv i tillegg til mange sertifiseringer innen klatring, brevandring og padling. Han brenner spesielt for klatring, kajakkpadling og skikjøring.

– Men for all del. Jeg tar like gjerne en tur i nærområdet, sier han.

Davis har reist mye mellom Norge, England og Tyskland i forbindelse med studier, men nå blir det altså å finne seg et sted i Hamarøy.

– Jeg er nok like spent som både elever og skolen, men ser frem til å komme opp i mai for å møte personalet og planlegge studiet, sier han.

Studietilbudet er et 3-årig friluftslivsfag som fører frem til generell studiekompetanse (etter samme modell som idrettsfag).

– Programfagene vil bli teori i kombinasjon med spennende friluftslivsaktiviteter i en fantastisk natur. Fordelen med et slikt studie er at man får en bedre progresjon enn ved for eksempel ett år ved en folkehøgskole med friluftsliv. Her har man mulighet for å bygge langvarige relasjoner, sier han.

Studiet er fulltegnet med 16 elevplasser og starter altså opp fra kommende høst.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Ny friluftslærer" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.