. Speilsalen på rundt 60 kvadratmeter i Tysfjord ASVOs lokaler, har sportsgulv, store vinduer mot fjorden og en hel vegg med speil. Dansepedagog Tonje Jakobsen er klar for å ta imot store og små glade dansere fra høsten av.

Starter danseundervisning på Drag

Dansepedagog Tonje Jakobsen har inngått avtale med Tysfjord ASVO og kan fra høsten av tilby danseundervisning i ny flott speilsal på Tysfjord ASVO.

Publisert
24. mai, 2014 klokken 12:00

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 24. mai, 2014 klokken 12:00
Oppdatert: 24. mai, 2014 klokken 11:23
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Kakebuffét

Hver lørdag kl. 10-16 har vi kakebuffét til kr. 85,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser

Samarbeidsavtalen "Lett på tå" retter seg mot barn i alderen fem til seksten år og nå er både Jakobsen og Tysfjord ASVO svært spente på interessen. Vekst-bedriften har de senere årene satset på trening og folkehelse og har både eget treningsstudio og en flott speilsal til disposisjon. Tilbudet gis til barn på siste året i barnehagen og til og med 10. klasse.

– Vi har som et utgangspunkt delt dansegruppene i fire grupper i tillegg til en egen treningsgruppe for ungdomsskoleelever, som utformes sammen med elever, lærere og foreldre. Men dette vil avhenge alt ut fra interessen og alderssammensettingen, sier en spent Jakobsen.

Dansepedagogen startet i kulturskolen i 2008 og har siden det fulgt mange av danserne gjennom større danseforestillinger i regi av både Hamarøy og Tysfjord kulturskole. Nå satser hun alt på samarbeidet med Tysfjord ASVO og vil dermed ikke gi dansetimer på Oppeid fra høsten av.

–Det er klart at alle endringer oppleves kanskje som dramatisk i starten, men på grunn av familie og tre små barn må jeg bare prioritere familien i denne fasen av livet, men danserne i Hamarøy og Tysfjord er velkomne til den flotte speilsalen her, smiler hun, og forteller samtidig at det ble noen tårer da danseelevene på Oppeid fikk vite at danselærer Tonje slutter på Oppeid.

Likeverdig tilbud som i byen

Etter at samarbeidet mellom Hamarøy og Tysfjord kulturskole opphørte for et par år siden, har det ikke vært gitt undervisning i dans på Tysfjords vestside. Jakobsen har hatt en deltidsjobb i Hamarøy kulturskole, men har nå søkt om permisjon derfra for å satse for fullt i speilsalen på ASVO. Dermed er det lyst ut 35% stilling som dansepedagog i Hamarøy, hvor det i inneværende skoleår har vært rundt 30 dansere på Oppeid.

–Prisen per semester er satt til 1600 kroner per barn med 30 prosent søskenrabatt. Vi er selvfølgelig spente på denne responsen, men ut fra tilsvarende priser i byene og med min utdanning som dansepedagog så mener vi at vi må ha såpass. Og så kan man jo se på mulige finansieringsløsninger etter hvert, sier Jakobsen, som nå venter spent på tilbakemeldingene.

–Jeg jobber mye  med at elevene selv skal kunne få bruke sin kreativitet og jobber ut fra det når komposisjoner lages. Det er viktig at elevene får lov til å uttrykke seg og dermed finner gleden i bevegelsene og får rom til å bevare kreativiteten i tillegg til dansedisiplin. Det gjør noe med selvet ditt, som du igjen kan ta med deg videre i andre deler av livet. Man blir tryggere på seg selv og det ufarliggjør situasjoner som er utenfor sin egen komfortsone. Så man får mye gjennom dansen en bare styrke, balanse og kondisjon, smiler dansepedagogen, som nå er klar for innrykk i ny flott speilsal.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Starter danseundervisning på Drag" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.