Hallen er merket for svært allsidig drift, og her kan mange være i aktivitet samtidig, mener driftsleder Morgan Nygård.

Allsidig i Allhuset

Knappe tre uker før Allhuset i Leinesfjord skal åpnes av kronprinsparet har driftsleder Morgan Nygård det svært hektisk med å få alle brikkene på plass.

Publisert
21. august, 2014 klokken 09:03

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 21. august, 2014 klokken 09:03
artikkel

Da lokalavisa var innom denne uka var det hektisk møtevirksomhet med ungdomsklubben, frivilligsentralen og andre som er delaktig i både den offisielle åpningen som kronprinsparet skal foreta 9. september, og de som skal inn og bruke hallen.  Inne i selve hallen ser gulvet ut som et spindelvev med streker i mange farger alle veier. Og det er fordi det er merket opp mange forskjellige baner der, som en fullskala fotball- innebandy- og håndballbane, tre kurvballbaner, tre håndballbaner (på tvers), tre volleyballbaner (pluss en til som kommer senere), og baner til minifotball og håndball.

- I tillegg har vi seks badmintonsett med nett og det hele, og turn-utstyr med bukker og trampoliner. Og så har vi som en av få nyere haller fått bom og ringer som henger fra taket. Så den er utrolig allsidig og godt utstyrt, og mange kan ha aktiviteter samtidig. Eksempelvis så starter vi mandag 1. september med to innebandylag og håndball for 8-10 klasse, og øving i taekwondo i kampsporthallen. Så det blir så mye aktivitet at ungene må velge hva de ønsker å delta i. I dag er jo mange med på forskjellige aktiviteter, men det kan bli kollisjoner dersom alle skal bruke Allhuset, sier driftsleder Morgan Nygård som stolt viser rundt i nybygget.

Skytebanen, treningsstudioet og kampsporthallen lever på en måte sitt eget liv, og er ikke en del av Morgans område. Her styrer de enkelte leietakerne driften, mens Morgan er koordinator for større samlinger.

- Vi vurderer også å flytte ribbeveggen fra gymsalen når den blir ombygd til kultursal, men da må vi ha på plass spesielle festeanordninger, sier Morgan.

Sko-fritt

Allhuset blir også et "sko-fritt" område. Det betyr at alle må ta av seg skoene, og eventuelt erstatte de med medbrakte innesko, gjerne beregnet for bruk i haller.

- Vi skal få opp en reol i inngangspartiet som rommer rundt 90 par sko, og her kan de som er her regelmessig få ha sine innesko. I tillegg vil vi selvsagt også ha plastovertrekk til gjester og tilfeldige besøkende. Og dette blir det skikkelig kontroll på, og vi kommer til å være strenge. Dette vil spare både på vasking og slitasje, og være med på å skape et godt miljø i hele Allhuset. Så har vi et overtrekkbelegg som vi legger i hallen når det er større tilstelninger der, så folk slipper å ta av seg skoene når det er konserter og lignende, sier Morgan som mener han har fått drømmejobben.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Allsidig i Allhuset" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.