Disse var med på fotball-turen til hovedstaden: Stig Anders og Robin Paulsen, Ronny, Wenche, Ole-Fredrik og Mikkel André Nergård, Britt-Karin og Torstein Storvik, Bente Amundsen, Elias og Jonas Olafsen, Børge, Simen og Mali Kjær, Olav, Jonas og Ole Kjær, Vegard Langmo, Trond Edvard Paulsen, Stein Alexander Krogh og Tord Andreassen.

DRILLOS-feber på Drag

Unge fotballspillere fra Drag har sett landskamp mot Portugal på Ullevål, diskutert kampen med trener Ola By Rise - og slått Fauske-Sprint på hjemturen!

Publisert
17. september, 2010 klokken 13:59

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Børge Strandskog
lokalavisa@nord-salten.no
Publisert: 17. september, 2010 klokken 13:59
opplevelse

Dronningruta over Fløya

Star Star Star Star Star

Dronningruta er rundt 10 km lang og går fra Skånland (ca 2 km fra Bogen) til Holkestad.

Din opplevelse her?Flere opplevelser

Det ble en opplevelse for livet! Og den festen de hadde håpet på da billetter og reise ble bestilt allerede på vårparten. Over 20 dragsværinger opplevde Drillos-seieren mot Portugal ringside på Ullevål.
Det hele startet med en mail fra fotballmuseet på Ullevål, forteller Ronny Nergård. Her fikk Drag IL, i likhet med svært mange andre idrettslag tilbud om hovedstadsbesøk i forbindelse med den store kvalik-kampen mot Portugal.
- Og vi bestemte oss for å slå til, nærmest umiddelbart. Og siden vi var så kjapt ute, klarte vi å skaffe noen få ekstra billetter i tillegg til de 18 som vi opprinnelig fikk tilbud om, forteller Nergård.
Han er trener for Drag ILs småguttelag, og det var i utgangspunkt disse guttene og foreldrene opplegget var tenkt for. Og oppslutningen om og interessen for turen var stor. Tilsammen 21 dragsværinger tok turen i dette reisefølget, av dem var 10 spillere på småguttelaget. I tillegg traff følget andre fra Drag som også var på Ullevål for å se kampen. Alle kostnadene til turen ble forøvrig dekket av foreldrene.Og det ble en fantastisk opplevelse, som ikke glemmes med det første.
- Det prates veldig mye om turen, selv om det nå snart er 10 dager siden vi var hjemme igjen, humrer Nergård
Mye fotball, men det ble også tid til å se seg litt omkring i sentrum av Oslo, blant annet en tur på operataket i Bjørvika for å nyte det flotte bygget og synet av byen i bakgrunnen.
Fotballdagen på Ullevål startet med guiding/omvisning på Ullevål stadion. Det ble også tid for guttene å prøvesitte stolene som prominente gjester benytter ved viktige kamper:
- Deretter gikk vi i fotballmuseet og fikk se utstillinger fra både oppturene fra 1990-tallet og fra perioder der det ikke gikk riktig så bra for det norske landslaget.
Noen timer før kampstart stilte guttene seg ved spiller-inngangen for å komme nærmest mulig spillerne ved ankomst til stadion. Gutta var fornøyd med å få et kort glimt av stjernegalleriet på nært hold. Deretter var det bare å finne plassene inne på stadion. Det var stor stemning hele tiden og ekstra artig å oppleve at Norge vant over fotballgiganten Portugal.
- Tom Høgli fra Evenesmarka som storspilte på det norske landslaget viser at det er mulig å komme fra et lite sted i sameland og bli god nok til å spille viktige internasjonale kamper. Her er det bare å stå på og trene mye, så er det muligheter også for våre gutter, mener trener Nergård.
På hjemreisen møtte guttene fra Drag både Mini og Ola By Rise på Gardermoen.
- Og By Rise tok seg god til å prate og diskutere kampen med guttene. Veldig sympatisk - og artig, mener Nergård.
Og muligens var det inspirasjonen fra Moa, Huseklepp og Høgli som gjorde utslaget da småguttene fra Drag på tur hjem stoppet på Fauske for å spille serie-kamp mot Sprint. Det endte med en svært komfortabel og fortjent Drag-seier 4-1.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "DRILLOS-feber på Drag" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.