Lederen i Steigen pistolklubb, Terje Elveos (t.v.), takker banksjef Stig Abelsen i Sparebank1 avdeling Steigen for sjekken på 50.000 kroner. I bakgrunnen ser vi skivene som skal få automatiske vendere, og det blir tak over standplassen bak Terje og Stig.

Fikk 50.000

Nå blir det overbygd standplass, automatiske skivevendere, tilrettelagt for rullestolbrukere og utvidelse av skytterhuset på Steigen pistolklubbs skytebane på Saur i Steigen.

Publisert
21. august, 2010 klokken 09:24

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 21. august, 2010 klokken 09:24
Skytterhuset til Steigen pistolklubb skal pusses opp. Brakka til høyre skal rives og det skal lages et nytt påbygg til påmelding med mere.
opplevelse

Vestfjordseilasen

Star Star Star Star Star

Norges nest største seilas, fra Nordskot i Steigen og tvers over Vestfjorden til Kabelvåg.

Din opplevelse her?Flere opplevelser


Dette kan skje blant annet fordi banksjef Stig Abelsen i Sparebank1 avdeling Steigen nylig overrakte lederen i Steigen pistolklubb, Terje Elveos, en sjekk på 50.000 kroner fra Sparebank1s gavefond.
- Dette gjør vi blant annet fordi det legges til rette for at funksjonshemmede kan delta i denne sporten på lik linje med funksjonsfriske. Men det er også et bidrag til en alternativ aktivitet. Vi har tidligere støttet innkjøp av tråkkemaskin til skianlegget i Nordfold, kunstgress for ballidrett i Leinesfjord og kampsport ved Steigen Taekwondo. Nå får også skyttermiljøet et bidrag fra oss. Når planene til pistolklubben er realisert får de et flott anlegg som innbyr både til økt aktivitet, nyrekruttering og økt publikumsinteresse, sa banksjef Abelsen da han overrakte sjekken til klubblederen.
Planene til klubben går nemlig ut på å bygge tak over 25-metersbanen i tilknytning til klubbhuset. Ei gammel brakke på motsatt side skal rives og klubbhuset utvides med et tilsvarende areal for blant annet påmelding. Det skal monteres automatiske skivevendere på 25-metersbanen, og det skal gruses og legges dekke slik at også rullestolbrukere kan komme seg rundt på banene.

NNM i Steigen

Og dette kan komme godt med. Steigen pistolklubb skal nemlig være arrangør for Nord-Norsk mesterskap (NNM) i feltskyting i 2011, dersom alt går bra.
- Vi er blitt spurt om vi kan ta NNM til neste år, og styret i klubben har sagt ja. Så nå gjenstår ”bare” det praktiske arbeidet. Denne helga skal sju skyttere fra Steigen pistolklubb til NNM i Harstad, og der vil vi få et innblikk i hva et slikt arrangement er, og hvordan det gjennomføres der, sier klubbleder Terje Elveos.
Og et NNM i feltskyting er en rimelig stor greie. Nærmere 100 skyttere er påmeldt NNM i Harstad, og hver skytter deltar gjerne i flere grener, så totalt kan det bli rundt 300 startende i dette mesterskapet. Om Moan skytefelt kan makte et slikt arrangement er blant de tingene som nå skal diskuteres, men klubben har også andre områder til vurdering.

Feltstevne

Sist helg arrangerte den aktive Steigenklubben feltstevne med 18 deltakere fra Gildeskål i sør til Finsnes i nord, halvparten fra Steigen. Og de fikk mye skryt for arrangementet, selv om lørdagens aktiviteter holdt på å regne bort.
- Jeg har aldri vært på noe stevne med så mange velvillige folk i løypa. Det er trolig første gang jeg har sluppet å klistre skivene selv, sa Magnus Kvitne fra Finnsnes pistolklubb.
- De har et flott feltområde her, og det er imponerende at klubben stiller med syv deltakere på NNM i Harstad denne helga. Bodø stiller eksempelvis bare med fire. Men jeg tror kanskje det kan bli tøft å arrangere NNM her, selv om anlegget blir fint når det er ferdig. Det kan bli trangt med så mange folk, både på banene og ellers, sa Geir Pettersen som har vært aktiv i Harstad pistolklubb siden 1998.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Fikk 50.000" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.