En lykkelig gjeng på søndag etter endt jakthelg med noe av rekordfangsten!

Formidabel harejakt på Hulløya

Sist helg møtte elleve unge jegere til harejakt på nydelige Hulløya i Tysfjord. Det ble en uforglemmelig helg for mange.

Publisert
25. september, 2014 klokken 13:09

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Kitty Skapalen
kitty@nord-salten.no
Publisert: 25. september, 2014 klokken 13:09
opplevelse

Tre øyer på langs

Star Star Star Star Star

Like utenfor Nordskot i Steigen kommune er det et mylder av flotte øyer. Steigen Kystlag tok oss med på det som nå har blitt en tradisjon; Tre øyer på langs.

Din opplevelse her?Flere opplevelser

Det har blitt en god tradisjon og stor rift om plassene, når Tysfjord og Nordland jeger og fiskeforeninger arrangerer sitt årlige harejaktkurs, som har blitt landskjent etter flere suksessrike år. Og det ikke uten grunn. For sjansene for å få hare nettopp her er stor. Så ble det da også skutt 52 harer i løpet av knappe to døgn.

– Tysfjord JFF gjør en formidabel jobb med å stille opp for ungdommene slik at vi får gjennomført kurset hvert år, skryter Ylva Edvardsen i Norges Jeger - og Fiskerforbund – Nordland.

I år var det også med en journalist fra magasinet Jakt og Fiske, og også en ung jeger fra Hedmark, Sivert Torgersen, som vant den nasjonale vervekonkurransen UNG gjennom bladet. En jakthelg på Hulløya har etter hvert blitt en drøm for mange og det er venteliste før kursstart. I alt var elleve unge deltakere, alle gutter i alderen 13-17 år med fra hele Nordland samt også en ung jeger fra Skøyen i Oslo. Kurset koster kun 500 kroner og tilbyr opplæring i harejakt for unge jegere.

– Dette er ei helg hvor man får mulighet til å gå på jakt sammen med erfarne jegere og få mange gode tips fra dem. I tillegg treffer man andre unge jegere fra ulike steder i fylket, forteller Edvardsen, som er godt fornøyd med helgas gjennomføring.

Lørdag kveld besto selvfølgelig kveldsmaten av ei god haregryte og etter flere timers gange i til dels tøft terreng, var det nok en fornøyd gjeng som gikk til sengs. Helgas program besto av både teori om harejakt, våpenpuss, flåing og tilberedning og evaluering av dagen. Og med frokost klokka 0700 på en lørdag og søndag morgen, var de unge ivrige på å komme seg ut, etter frokost og base på grendehuset på Hulløya.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Formidabel harejakt på Hulløya" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.