Stor innsats på fotballbanen da asylanter og ungdomsskoleelevene i Kjøpsvik samlet seg til dyst med lærkula.

Fotballturnering for asylanter og ungdomsskoleelever

I strålende høstvær var det stor aktivitet på kunstgressbanen i Kjøpsvik da ungdomsskoleelevene og asylantene avsluttet forrige skoleuke med fotballturnering.

Publisert
05. oktober, 2010 klokken 14:10

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Ingar N. Skogvold
ingar@nord-salten.no
Publisert: 05. oktober, 2010 klokken 14:10
Vafler, brus og is gikk ned på høykant før elever og asylanter tok helg.
næringsliv
Petas-Design

Petas-Design

Utvikling og utforming av reklame, markedsføring, profilering og visuell kommunikasjon innenfor trykte og digitale medier.

Din bedrift her?Flere bedrifter


Fire lag med en fin blanding av de lokale ungdommene og asylantene kjempet i løpet av seks kamper om å få ballen i mål hos sine motstandere. Etter turneringen var det vafler, brus og is til både spillerne og de som foretrakk å være heiagjeng.
Da den første gruppen asylanter kom til Kjøpsvik sist vinter, ble de utrolig godt mottatt av stedets ungdom. Ja, tilstrømmingen til mottaket var så stor at man måtte innfører restriksjoner både på besøkstid og på hvor mange som kunne være på besøk til samme tid. Etter hvert som antallet asylanter økte og tiden gikk ble det mindre kontakt mellom lokalbefolkningen og asylantene. For å gjøre noe med dette hadde elevrådet ved Kjøpsvik skole og beboerrådet for en tid siden et møte der man diskuterte hva som kunne gjøres for å bedre samværet. Fotballturneringen var en av ideene som ble lansert, og som ble gjennomført med stor suksess sist fredag. Ja, så vellykket var dette at både de ansatte ved mottaket og skolens folk gjerne vil følge opp dette med lignende arrangement.
På møtet ble det også foreslått å møtes til volleyballspilling på tomta utenfor mottaket en gang i uka. Og det har ført til stor aktivitet også her med en fin blanding av asylanter og lokal ungdom.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Fotballturnering for asylanter og ungdomsskoleelever" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.