Her vil styreleder Franz Henriksen bygge en ny klatrehall med en tro kopi av

Klatrehall med fingertak

Styret i Stetindhallen i Kjøpsvik planlegger å bygge en klatrehall på utsiden av Stetindhallen, med en identisk og unik kopi av de kjente "fingertakene" i Stetinden i full størrelse.

Publisert
13. september, 2014 klokken 09:14

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 13. september, 2014 klokken 09:14
Oppdatert: 13. september, 2014 klokken 09:17
Fingertakene
Her vises ”de ti forbitrede fingertakene” . Det er godt feste for fingrene, men ikke for føttene. Og så er det 6-700 meter rett ned. Så her er det lurt å ikke ha høydeskrekk eller dårlige nerver. Foto: Thor-Wiggo Skille.
folkets bilder
Kongen på haugen

Kongen på haugen

Foto: Erik Svendsen


Styreleder Franz Henriksen forteller at de har satt i gang arbeidet med prosjekteringen av en egen klatrehall på utsiden av Stetindhallen med en tro kopi av "de ti-femten forbitrede tupfingertak", som den norske filosofen og fjellklatreren Peter Wessel Zapffe kalte dem.

- Norges klatreforbund ønsker helst at man ikke tar i bruk eksisterende haller fordi de ikke er tilrettelagt for det, og mangler utbyggingsmuligheter. Så de ser helst at det bygges egne haller. Og vi tenker å bygge en egen hall på to tredeler av veggen på baksiden. Der skal vi lage en tro kopi i komposittmateriale av klatrepartiet som kalles "fingertakene", med samme helning, i samme størrelse, og helt oppunder taket. Dette tror vi kommer til å bli en attraksjon i klatresammenheng, for maken finnes ikke noe sted, sier en ivrig Franz Henriksen som vil søke Innovasjon Norge om støtte til prosjektet.

Ideen til klatrehallen kom fordi mange i klatrermiljøet som oppsøker Stetindhallen blir skuffet fordi det ikke er noe om Stetind der. Henriksen har ingen tidshorisont for klatrehallen da det avhenger av støtte fra mange hold, men håper å komme i gang så snart som mulig . Påbygget vil få egen inngang og stå som en isolert, men samtidig integrert del av Stetindhallen.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Klatrehall med fingertak" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.