Skigruppa i Steigen Sportsklubb planlegger motbakkeløp og sykkelritt i Steigen. Fra venstre Merete Kristensen (leder planleggingen), Morten Hønnås (leder i skigruppa), Gir Inge Pedersen og Jan Ole Johansen.

Planlegger motbakkeløp og sykkelritt

Skigruppa i Steigen Sportsklubb har beveget seg fra vinteridrett til sommeraktiviteter, for nå planlegges det motbakkeløp og Nord-Saltens første sykkelritt (?).

Publisert
29. august, 2014 klokken 08:01

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Gunnar Grytøyr
gunnar@grytoyr.net
Publisert: 29. august, 2014 klokken 08:01
næringsliv
Helse-torget Valberg

Helse-torget Valberg

Behandling, helsekost, foto og galleri.

Din bedrift her?Flere bedrifter

- Så vidt vi kjenner til blir dette første gang det arrangeres sykkelritt i Nord-Salten, så dette blir rent nybrottsarbeid. Men vi kommer til å kvalitetssikre vårt arrangement med folk som har arrangert slikt tidligere, sier Geir Inge Pedersen.

Og de har allerede begynt å få påmeldinger til både sykkelrittet og motbakkeløpet som går av stabelen 20. og 21. september. Sykkelrittet går fra Leinesfjord med start og innkomst ved Leinesfjord Auto. Konkurranseklassen sykler til Helnessund og tilbake, mens trimklassen snur på Åsjord. Her blir det både dame, herre og ungdomsklasse dersom det kommer påmeldinger nok i disse klassene, og friste for å melde seg på er satt til 16. september.

- Sykkelsporten har tatt helt av i Steigen de siste tre årene, og det er mange som kan tenke seg å delta. I tillegg har vi sendt invitasjon til sykkelklubber i regionen, som Lødingen, Narvik, Fauske og Bodø. Så vi aner ikke hvor stort dette kommer til å bli, men går det bra ønsker vi at dette skal bli en årlig sak, sier Merete Kristensen som leder planleggingsgruppa.

- Et slikt sykkelritt krever både god logistikk og god sikkerhet, så skilting, følgebiler, Røde Kors er viktige brikker i et slikt arrangement. I tillegg til at vi setter opp skilt som varsler om at det pågår sykkelritt, vil vi også ha en bil i forkant som varsler motgående trafikk. Ellers er hver syklist pliktig til å følge Vegtrafikkloven, sier Morten Hønnås.

Det vil også være en bil som kommer etter løperne for å fange opp eventuelle skader eller ryttere som gir seg, og de har også Røde Kors personell med. Arrangøren tenker å leie Allhuset til dusjing og kafé etter løpet.

Til Småtindan

Motbakkeløpet går fra tidtakerbua ved Nakken og opp til Småtindan, en strekning på cirka seks kilometer med en stigning på rundt 800 meter. Her vil trimklassen gå til Bjørndalsvatnet knapt halvveis mot toppen. Her vil premieutdeling og bespisning foregå på skihytta.

Arrangøren har søkt Steigen kommune om støtte til begge aktivitetene, men har foreløpig fått avslag. De har imidlertid sikret seg sponsing av Sparebanken, Cermaq, Nordodden og Coop Steigen, så det blir både løp og sykkelritt.


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Planlegger motbakkeløp og sykkelritt" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.