Spretten 2.juledag. 15 lag sørget for kampglede under romjulsturneringen i volleyball i Steigen. Her en smash fra Ingebjørg Schrøder.

Vellykket romjulsturnering i nyhallen

Den populære romjulsturneringa i volleyball, i Steigen, ble arrangert for 21.gang, og for første gang i det nye allhuset. Både nye og gamle spillere sørget for et yrende samlingspunkt i Leinesfjord 2.juledag.

Publisert
31. desember, 2014 klokken 08:00

Journalist
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Karoline O. A. Pettersen
karolinepet@gmail.com
Publisert: 31. desember, 2014 klokken 08:00
Med fra starten
Veteraner. (f.v) Morten Hønnås, Margareth Nilsen, Veronica Skogvold, Torgeir Nilsen, Thomas Skogvold og Werner Gerhardsen, får tildelt medaljer for å ha vært med siden oppstart i 1994. Gunnar Daleng som her overrekker premiene, fikk selv en medalje for «tro tjeneste».
Winningteams
«Team Tahera» (bakerste rekke), ble vinnerne i romjulsturneringa 2014, mens «Bamsemums» (fremste rekke), kom på 2.plass. Foto: Morgan Nygård
Annonse fra Steigen Vertshus AS

Kakebuffét

Hver lørdag kl. 10-16 har vi kakebuffét til kr. 85,-. Velkommen!

Din annonse her?Flere annonser


To kamper pågikk kontinuerlig over to baner, fra 2.juledagsmorgen og utover ettermiddagen. En treningsbane i midten sørget for oppvarmingsaktivitet stort sett hele tiden, og ellers dukket det opp publikum og «kafégjengere» under det hele.

Gunnar Daleng, som har vært med å arrangere turneringen fra sin start i 1994, er godt fornøyd med å ha større boltringsplass, samt at så mange lag stilte opp i år, til og med fra Innhavet denne gang.

Daleng ser et vekstpotensiale, og ellers andre muligheter for turneringen, men fra neste år slutter han som arrangør. Han lar andre slippe til, og har lyst til å spille selv, om han blir i kommunen neste jul.

-      Det som har drevet meg som arrangør i alle disse år, er nok både det å se spillegleden, samt den positive responsen man får ved å holde det i gang. Ikke minst syns jo jeg volleyball er en flott idrett, sier Daleng.

-      Nivået i denne idretten her i Steigen, er nok variabel, men jeg håper vi får til et volleyballmiljø her i kommunen fremover. Ingebjørg Schrøder har jo allerede startet med å trene en ungdomsgruppe en gang i uka, samt tatt initiativ til en trening åpen for alle, fredager kl.19, så det er en god start, tilføyer han.

I år var det nettopp Schrøder som ledet turneringen, mens Daleng, Morgan Nygård, Morten Hønnås, Javid Akhtar og Werner Gerhardsen, alle gjorde en jobb både i forkant og under turneringen, for å dra det hele i havn. Det blir mest trolig taekwondoklubben med Nygård i spissen som skal stå for arrangementet videre fremover, til en evt egen volleyballklubb kan ta over, som det jobbes med å få til. Daleng ser uansett ingen grunn til at romjulsturneringen skal bli over med, selv om han slutter som arrangør.

-      Den er nok såpass godt satt nå at det kan bli et hundreårsjubileum til slutt, men den kommer ikke jeg til å overvære, ler Daleng.

-      Jeg kommer nok til å lage en liten rapport etter dette arrangementet, med ideer og tanker for utvikling av turneringen. Kanskje skal vi prøve innhente enda fler lag utenfra Steigen, og dessuten gruppere turneringen for bl.a. en juniorturnering osv.? Det en ser er jo pga at nivået er så variabelt, så blir det kanskje demotiverende for noen å være med videre etter raskt tapte sett. Så vi får se hva som skjer, sier Daleng.

-      Veldig positivt var det at «Sagfjord IL» stilte opp fra Innhavet, og de kom jo helt til kvartfinalen. Og ellers vil vi takke Sparebank1 avd. Steigen, som sponset turneringen, samt volleyballforbundet som sponset oss med en matchball, avslutter han.


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Vellykket romjulsturnering i nyhallen" på Facebook

Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.